Nieuws Retail

Blokker doet winkels in België en Luxemburg van de hand

Belgische vakbonden vreesden het al even en nu is de kogel echt door de kerk: winkelketen Blokker trekt zich terug uit België en Luxemburg. Blokker gaat zich volledig richten op de Nederlandse markt en verkoopt de filialen in België en Luxemburg aan retailondernemer Dirk Bron, bekend als de oprichter van Aktiesport.

De Ondernemer / ANP 18 februari 2020

Blokker, in bezit Mirage, maakt weer winst

Foto: ANP

Door de verkoop wordt de Dutch Retail Groep de eigenaar van de Blokker-winkels in België en Luxemburg. Dirk Bron heeft die houdstermaatschappij speciaal opgezet voor zijn nieuwe plannen. Hij wil de winkels voortzetten onder de naam Mega World, een discountketen vergelijkbaar met de Action. Alle 670 medewerkers in België en Luxemburg gaan over naar de nieuwe werkgever.

Het was geen geheim dat het slecht ging met de Blokker-winkels in onze buurlanden. Op een vorige ondernemingsraad van Blokker België kregen de vakbonden te horen dat slechts 8 van de 123 winkels daar winstgevend zijn.

Lees ook: Topman Michiel Witteveen: Blokker eind 2021 weer winstgevend

Blokker eind 2021 weer winstgevend

Blokker-topman Michiel Witteveen voorspelde in december nog dat Blokker als geheel eind 2021 weer een winstgevend bedrijf moet zijn. Hij zei in een interview in De Telegraaf dat er in Nederland geen winkels zullen verdwijnen. België was volgens hem wel een probleem. Daarom zouden de zaken daar begin dit jaar worden geëvalueerd.