Nieuws Retail

SuperBuddy doet nu ook boodschappen in Utrecht

Boodschappen bestellen en laten bezorgen wanneer je dat wil. Dat is het idee achter SuperBuddy. De boodschappendienst is na Zwolle vanaf deze week ook in Utrecht beschikbaar. Dat schrijft het AD.

JULES VAN DER LEEUW MERLE HEPPENHUIS 10 april 2017

Superbuddy

Daarmee wordt SuperBuddy een voorzichtige concurrent voor online supermarkt Picnic en de bezorgdiensten van Albert Heijn en Jumbo. Het oorspronkelijk Zwolse bedrijf profileert zich door een samenwerking met ecologische supermarkt Ekoplaza, Jumbo en 'een ragfijn netwerk aan bezorgers'.

Deeltijd

De bezorgers van SuperBuddy zijn deeltijdwerkers die na de bestelling van de klant via een app de boodschappen doen. De boodschappen worden na bestelling aan de deur afgeleverd.

Forenzen

SuperBuddy richt zich nadrukkelijk op forenzen. ,,Wie in de loop van de dag de verse spullen voor het avondeten via ons bestelt, krijgt deze op afroep vlak voor het naar huis gaan bezorgd'', zegt mede-oprichter Laurens van Geffen. ,,Dat doet geen enkele bezorgdienst van een supermarkt ons na.''

Lees ook: Bezorgdiensten Picnic, Jumbo en Albert Heijn getest

Boodschappen

Zoekend loopt Nienke Prein (30) door supermarkt Ekoplaza in Zwolle. Via een app op haar mobiele telefoon ziet ze welke boodschappen de klant heeft besteld. ,,Even kijken welke appelsap het moet zijn. Euh, ik denk deze", zegt ze, terwijl ze de fles appelsap uit het schap pakt en vergelijkt met de afbeelding op haar telefoon. Daarna volgen nog drie boodschappen die op het lijstje van haar klant, dit keer een bedrijf, staan. Als de bestelling compleet is, kan Nienke afrekenen.

Eenmaal buiten pakt ze de boodschappen in de bak voorop haar fiets. ,,Als ik voor iemand een kratje bier moet halen, is dit ideaal", lacht ze. Ze beleeft veel plezier aan haar bijbaantje. ,,Het is erg leuk om te doen, je hoeft er niet te veel bij na te denken en kunt lekker fietsen. Ik moet wel goed kijken welk product een klant precies wil."

Hans van der Vecht is één van de klanten van SuperBuddy. Wekelijks bestelt hij vanuit zijn huis in Den Haag boodschappen voor zijn 97-jarige moeder die in Zwolle woont en niet zelf naar de supermarkt kan. ,,Ik kan nu verantwoorde producten bestellen voor haar en zij krijgt ze thuisbezorgd.''

Investeerders

SuperBuddy doet het in Zwolle met zo'n 1.000 klanten, elf medewerkers op kantoor en ruim twintig buddy's zo goed, dat de boodschappenservice dankzij de hulp van een investeerder nu ook in Utrecht beschikbaar is.

Wie in de loop van de dag de verse spullen voor het avondeten via ons bestelt, krijgt deze op afroep vlak voor het naar huis gaan bezorgd

Laurens van Geffen, mede-oprichter Superbuddy