Nieuws Retail
Modeconcerns presenteren jaarcijfers 2022: stijging omzet, toename kosten
De jaarcijfers van de moderetail, kijkend naar 2022, laten zich omschrijven als meer omzet, maar zeker ook meer kosten. Voor WE Fashion was zelfs de eerste helft van 2022 de beste ooit.

Een van de ruim honderd WE Fashion-winkels in Nederland.
INretail stelde eerder al dat retailers binnen de modebranche in ons land de omzet in het jaar 2022 zagen uitkomen op een totale plus van 14 procent ten opzichte van 2021. De brancheorganisatie ziet de grootste stijging in de omzetten bij de herenkleding (+19 procent).
Ook dameskleding (+12 procent) even als kinderkleding (+10 procent) hebben het jaar 2022 positief afgesloten ten opzichte van 2021. Los van de omzet extra aandacht voor de kosten: er waren in 2022 geen NOW- en andere subsidies meer vanuit de overheid.
Omzet WE Fashion: in 2022 ten opzichte van 2021 gegroeid met tien procent tot ruim 280 miljoen euro.
Uit interne berichtgeving naar aanleiding van de gepubliceerde jaarcijfers van een van de van oorsprong Nederlandse modeconcerns, WE Fashion, bleek dat de omzet in 2022 ten opzichte van 2021 gegroeid is met tien procent tot ruim 280 miljoen euro.
In een mail aan het personeel schrijft het concern dat 'de online-omzet sterk steeg' - met hoeveel is niet duidelijk. Zoals veel bedrijven in de retail is ook WE Fashion het afgelopen jaar geraakt door inflatie en een toename in de kosten, waaronder de huur- en energieprijzen en volgens de CAO-afspraken, ook de personeelskosten.
Terug naar juni 2022, ons interview met WE Fashion-topman Aperghis: 'Energie, huren, inflatie, personeel, het is een spannende periode'
Uit het bericht blijkt onder meer verder dat WE Fashion in vergelijking met 2021 en in tegenstelling tot meerdere concullega's, er juist voor heeft gekozen meer te investeren in marketing.
Binnen genoemde kostencomponenten liggen redenen waarom, ondanks betere verkoopcijfers, het winstniveau van het bedrijf daalde ten opzichte van 'het uitzonderlijke jaar 2021'.