Podcast

'HEMA informeel failliet, prijs tussen 500 miljoen en 1 miljard'

Nee, de euforie die gisteravond ontstond rond de overname van HEMA, is niet aan Sabien Duetz besteed. Zij is woordvoerder van een van de twee burgerinitiatieven die samenwerken om de winkelketen over te laten nemen door een coöperatie. In de radio-uitzending van De Ondernemer zegt ze: 'HEMA had geen keus, ze zijn informeel failliet'.

Thomas Hendriks & Robbert Daalder 16 juni 2020

Ontwikkelingen rond HEMA volgen elkaar snel op. Dinsdagochtend spraken wij Sabien Duetz van het burgerinitiatief www.welovehema.nl in onze online radio-uitzending (beluister hierboven de podcast).

Een felicitatie naar aanleiding van het bericht dat schuldeisers HEMA hebben overgenomen en een aanzienlijk deel van de openstaande schuld hebben kwijtgescholden, was voor haar nog (veel) te vroeg. ,,Nee, nu begint het pas! HEMA heeft een deal gesloten, maar ze hadden eigenlijk geen keus. Informeel zijn ze failliet gegaan, overgeleverd aan de schuldeisers. En wij willen voorkomen dat ze straks weer van de ene investeerder naar de andere gaan.”

Lees ook: Twee burgerinitiatieven HEMA bundelen krachten

HEMA straks? 'Waardecreatie voor iedereen'

Sabien Duetz is telg uit een bekende retailfamilie met 160 jaar ervaring, heeft zelf eerder negen jaar voor HEMA gewerkt en ontwikkelt bedrijfsstrategieën voor retail.

Ze verwacht dat het bedrag dat voor HEMA moet worden betaald ‘ergens ligt tussen wat de schuldeisers ervoor hebben betaald, 1 miljard, en het bod van Boekhoorn (523 miljoen)’. Het plan daarna? ,,Een langetermijnstrategie en waardecreatie voor iedereen en niet alleen maar voor een paar mannen in een hele dikke auto.”

'We gaan gesprek aan met Blokker'

WeLoveHema lanceerde afgelopen vrijdag en verzamelde al snel duizenden sympathiebetuigingen. Op de site kan het publiek aangeven op welke wijze zij het initiatief willen steunen. Dat kan ook financieel door aandelen te kopen in de op te richten coöperatie.

Ook in de planning: een gesprek met Blokker (dat eerder nog een bod op HEMA had uitgebracht). ,,Michiel Witteveen (ceo Blokker, red.) is ook een ondernemer met een retail-achtergrond. We gaan zeker met hem praten.”

Lees ook: Marcel Boekhoorn na afketsen HEMA-deal: ‘Het kwam neer op betalen of afpakken’

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details