Nieuws Actueel

Retailer Bed Bath & Beyond hard onderuit op Wall Street

Bed Bad & Beyond behoorde woensdag tot de grootste dalers op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse winkelketen voor huishoudelijke artikelen ziet topman Mark Tritton vertrekken na teleurstellende resultaten in het afgelopen kwartaal. De retailer zag de kwartaalomzet sterker dan verwacht afnemen. Ook het verlies pakt veel groter uit dan gevreesd. Bestuurslid Sue Gove neemt de taken van Tritton tijdelijk waar tot er een permanente vervanger is gevonden. Het aandeel kelderde dik 20 procent.

ANP 29 juni 2022

ANP290622200 1

De stemming op Wall Street was voorzichtig positief na de forse koersverliezen een dag eerder. De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening vlak op 30.956 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 3808 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,6 procent tot 11.108 punten.

Voorbeurs werd ook bekendgemaakt dat de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal iets sterker is gekrompen dan eerder gemeld. Volgens definitieve cijfers van het ministerie van Handel bedroeg de krimp 1,6 procent op jaarbasis. Bij een eerdere schatting werd uitgegaan van een krimp van 1,5 procent.

FedEx

FedEx verloor 0,6 procent. De pakketbezorger liet tijdens een beleggersdag weten de winst in de komende jaren met dubbele cijfers te willen laten groeien. Voedselproducent General Mills klom 3,5 procent dankzij goed ontvangen kwartaalresultaten.

Tesla zakte 2,8 procent. De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's heeft tweehonderd mensen ontslagen die aan de zelfrijdende mogelijkheden van auto's werkten. Zij hielpen het Autopilot-systeem te leren door gegevens uit auto's van klanten van datalabels te voorzien. Tesla sloot bovendien het kantoor in San Mateo waar zij werkten.

McDonald's

Fastfoodketen McDonald's profiteerde van een positief analistenrapport van Atlantic Equities en won 1,5 procent. Cruisebedrijf Carnival zakte daarentegen 10 procent na een forse verlaging van het koersdoel door Morgan Stanley.

Walt Disney daalde 0,9 procent. Het entertainmentconcern heeft het contract van topman Bob Chapek met drie jaar verlengd. Pinterest won 0,8 procent. Mede-oprichter Ben Silbermann van het socialmediabedrijf legt zijn functie als topman van de onderneming neer. Hij zal worden vervangen door Bill Ready, die van Google afkomstig is.

De euro was 1,0493 dollar waard, tegenover 1,0586 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,4 procent duurder op 113,49 dollar per vat. Brentolie kostte 1,5 procent meer op 119,70 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws