Nieuws Actueel

'Roompot overtreedt de regels in Nieuwvliet'

Martijn de Koning 27 januari 2016

Stacaravanscamping1065

De verhuizing van standplaatshouders op de voormalige camping De Pannenschuur bij Nieuwvliet verloopt niet volgens afspraak. Dat vermoedt de fractie van NieuwGemeentebelang in de Sluise gemeenteraad. Dat meldt de PZC woensdag.

Eigenaar Roompot verhuisde de caravans van de vaste gasten vorige maand naar hun nieuwe plek, naast camping De Boshoeve. Ze gaan op in een groot vakantiepark, waarin onder meer De Pannenschuur, De Boshoeve en een deel van de Nieuwenhovepolder samengaan. Volgens raadslid Marianne Poissonnier voldoet Roompot niet aan de afspraken. Ze wijst erop dat het gebied erg drassig is en vraagt aan B en W of Roompot kan bewijzen dat het terrein voldoende is gedraineerd. Het park gaat er volgens haar ook anders uitzien dan eerder is aangegeven in het destijds gemaakte 'beeldkwaliteitsplan'. Hetzelfde geldt naar haar idee voor de groengordel.

Poissonnier wil weten of B en W het met haar eens is, en zo ja, of het college Roompot dan wil dwingen de boel te verbeteren. B en W antwoorden morgen in de raad.