Nieuws Actueel

Hengelose Saxion-docent helpt studenten en bedrijven groeien

Wellicht een tikkeltje eigenwijs, maar Mariël van Dooren doet wat haar hart haar ingeeft. Ze is Saxion-docent en mede-ondernemer van drie bedrijven: “Het lijkt heel veel wat ik doe, maar in feite ben ik altijd aan het verbinden.” Haar studenten leren veel van haar als ondernemer en vice versa.

Debby Koehorst | Foto: Petra Holland 18 december 2017

Saxion Mariel Van Dooren

In de afgelopen tien jaar heeft ze met haar partner Onno de Roo en enkele compagnons drie bedrijven opgebouwd. “We startten met het geven van salestrainingen onder de naam The Salesbarn. We kregen de vraag of wij de telefonische acquisitie wilden overnemen en zo begonnen we met het Belburo. Sinds een half jaar hebben wij onder de naam Logicomm een unieke telecomoplossing ontwikkeld die de markt gaat opschudden. Met deze tool lezen we belgegevens uit die we gebruiken om aan een betere bereikbaarheid te werken. We kijken naar de organisatiestructuur, de bedrijfsprocessen en ik coach werknemers”, legt de onderneemster uit.

Achter de schermen

Mariël heeft een rol achter de schermen en dat geeft haar de ruimte om haar ervaring in te zetten als docent en coach eventmanagement bij de Hospitality Business School van Saxion. Ze begeleidt studenten die evenementen en projecten organiseren voor ondernemers. “Zo kunnen studenten én bedrijven allebei groeien en dat is mooi”, zegt ze enthousiast. Ze begeleidt met veel plezier de studenten op het gebied van leiderschap, samenwerking, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. “De studenten organiseren jaarlijks ongeveer 150 projecten voor diverse bedrijven en organisaties zoals de Rabobank, de Zwarte Cross, gemeentes of commerciële bedrijven. Saxion gaat het onderwijs vernieuwen en wil in de toekomst nog meer met bedrijven samenwerken.’’

Lees ook: Kim Kötter, van Miss Universe tot succesvolle zakenvrouw

Uitdaging

Mensen die durven, doen en angsten overwinnen, inspireren haar. “Van die mensen die gewoon gaan, die hun hart volgen en doen waar ze blij van worden. Zonder angst te hebben wat een ander hiervan vindt”, legt ze uit. Zelf houdt ze ook wel van een uitdaging: “Af en toe moet je een beetje lef hebben. Zo spring ik ook wel in het diepe, zonder te weten of het goed komt. In het begin was het bijvoorbeeld best eng om een hoorcollege te geven, maar van dit soort momenten leer ik het meest.”

Muzikaal

Sinds anderhalf jaar staat ze nog vaker voor een publiek, maar dan als zangeres van een band. “Muzikaliteit zit in de familie en als ik diep in mijn hart kijk, is zingen misschien wel het leukste wat ik doe!” Het is echter niet haar enige passie, want ze werkt ook graag met paarden: “Mijn vriendin heeft paarden en als het even kan ben ik daar te vinden.”

Stimulerende werkomgeving

De veelzijdige docent, coach en onderneemster voelt zich gedreven door vrijheid en ze doet de dingen het liefst uit gevoel. Dat, en de stimulerende werkomgeving van Saxion, voeden haar ambitie om verder te studeren en een master te gaan halen: “Waarschijnlijk wordt het Begeleidingskunde.” Dit kan ze goed inzetten bij haar coachtaken binnen de Salesbarn: “Ik coach jongvolwassenen om ze klaar te stomen voor het bedrijfsleven. Het lijkt allemaal veel, maar alles bij elkaar opgeteld is het een logische mix.”

Ik kan trots zijn op de groei die studenten doormaken

Mariel van Dooren