Nieuws Actueel

ScaleUp Capital vindt een geschikte investeerder voor iedere ondernemer

Pas drie jaar jong is ScaleUp Capital uit Eindhoven, maar het bedrijf doet het eerste deel van zijn naam al eer aan. Volgens eigenaren Jeroen Cremers (39) en Twan Smetsers (50) is de financiële dienstverlener afgelopen jaar vier keer zo groot geworden.

Babette Margés | Foto: Van Asseldelft Fotografie 9 augustus 2017

Scaleup Capital2 foto vanassendelft fotografie
  • Wie: Jeroen Cremers en Twan Smetsers
  • Wat: financieel dienstverlener
  • Waar: Eindhoven
  • Groei: 400 procent (2016)
  • Omzet: 1 miljoen verwacht in 2017
  • Contact: scaleupcapital.nl

Waar vloeit die groei uit voort? Cremers: „We hebben een methode ontwikkeld om ondernemers de juiste deal met de juiste investeerders te laten sluiten. Voordat we een investeerder voorstellen aan een klant, is daar een uitgebreid proces aan voorafgegaan. Dit gericht ondersteunen scheelt klanten tijd en nodeloze gesprekken. Ons slagingspercentage is hoog, gemiddeld één deal per maand, en dat gaat rond.”

Lees ook: Blogger van de maand Martijn Lentz: 'Taboe op financiële onwetendheid'

ScaleUp Capital moet het dus hebben van mond-tot-mondreclame en de buzz op social media. Investeerders komen vooral uit hun landelijk netwerk. Daar zitten inmiddels zo’n 1.100 geldschieters in, bij de start waren dat er driehonderd.

Cremers is ervan overtuigd dat hun aanpak het belangrijkste onderscheid vormt met concurrenten. „Die redeneren vanuit de investeerder. Wij bekijken heel nauwkeurig waar een ondernemer naar toe wil en hoe hij dat denkt te bewerkstelligen. De kans op een match is groter als je naar de parallellen kijkt.”

Ondertussen breidt het bedrijf zelf ook uit. De aanwas is een klant per week. En waarschijnlijk blijft het niet bij Eindhoven. Op het verlanglijstje staan Rotterdam en Enschede als vestigingsplaatsen binnen nu en één jaar.

Concurrenten redeneren vanuit de investeerder. Wij bekijken heel nauwkeurig waar een ondernemer naar toe wil

Jeroen Cremers, ScaleUp Capital