Nieuws Actueel

Schaatsbaan Rotterdam koerst af op record

Marcel Potters 11 januari 2016

Schaatsbaan rotterdam schaatsen record

Schaatsbaan Rotterdam in Kralingen draait als een tierelier. Op bijna de helft van dit seizoen staat de teller al op 80.000 bezoekers, waarmee de gewenste score van 160.000 klanten aan het einde van de rit haalbaar is. Dat zou een record zijn, schrijft het AD.

Het leeuwendeel van de toeloop bestaat uit losse bezoekers, zegt woordvoerder Tijs Nederlof. "We zien ook een duidelijke groei bij het schoolschaatsen. Daar gaan we de verwachte 20.000 zeker halen."

AllochtonenVerder weet dit winnende Stadsinitiatief van 2013 verschillende groepen Rotterdammers naar het ijs te lokken. "We zien dat steeds meer allochtone mensen de schaatsen aantrekken. Dat komt omdat kinderen na 'n bezoekje een kaartje krijgen om nog een keertje terug te komen. Vaak nemen ze dan hun vader en moeder mee. Heel leuk om te zien. En hiermee lossen we de belofte in dat de schaatsbaan voor alle Rotterdammers is."

Ook curling en de bedrijfsuitjes lopen als een trein. "We hebben zelfs een aanvraag van een onderneming die met duizend man wil komen", aldus Nederlof.