Aangeboden door SIDN

Branded Content Actueel

SIDN waarschuwt het mkb voor toenemende risico’s door cybercrime

Digitale beveiliging blijft een heet hangijzer voor elke ondernemer met veel data of een grote afhankelijkheid van IT. Terecht, want cybercriminelen liggen meer dan ooit op de loer. SIDN lanceert met CyberSterk een nieuwe dienst voor ondernemers om de veiligheid van het netwerk, de data en de applicaties van het bedrijf op een hoger niveau te brengen.

Theo Loth 24 augustus 2020

Sidn cybersterk online veiligheid mkb ondernemers

Meer weten over de bescherming die CyberSterk kan bieden voor jouw bedrijf? Hier vind je meer informatie.

CyberSterk is te vergelijken met de alarminstallatie van je huis, maar dan digitaal. Voor een klein bedrag per maand ben je als ondernemer verzekerd van inzicht in je kwetsbaarheden en van een doeltreffende aanpak als het ergens schort aan de veiligheid van je websites en netwerk. Verder bevat het een cyberalarm dat gelijk een melding geeft wanneer er iets aan de hand is.

Arjan Middelkoop is Commercieel Directeur van SIDN - de stichting achter .nl die zich inzet voor een veilig en stabiel .nl-domein. ,,Als een van de hoeders van het Nederlandse internet willen wij met CyberSterk ondernemers ontzorgen door ze laagdrempelig en tegen geringe kosten het benodigde inzicht te bieden en te helpen bij eventuele incidenten. Met een simpele app, een begrijpelijk dashboard en support als het nodig is.” De kosten kunnen laag blijven omdat SIDN met CyberSterk geen winstoogmerk heeft.

,,Bijna 60% van de IT-leveranciers meldt dat hun mkb-klanten onvoldoende beschermd zijn”

Middelkoop ziet de dreigingen in het mkb toenemen. ,,In een jaar tijd is bijna één op de vier ondernemers in aanraking gekomen met cybercrime. Het is echt tijd om actie te ondernemen. Een hack of cyberaanval kan jouw bedrijf tienduizenden euro’s kosten; je kunt er zelfs failliet door gaan. Zorg dat je zelf weet wat er speelt binnen je bedrijf en waar je eventueel kwetsbaar bent, zodat je daar wat aan kunt doen. Bovendien kun je je IT-leverancier beter aansturen. CyberSterk maakt het je gemakkelijk.”

Mensentaal

De dienst is bij uitstek geschikt voor data-intensieve ondernemingen, zoals advocatenkantoren en accountants. Maar ook voor bedrijven in handel, logistiek en financiële dienstverlening. En voor cruciale sectoren zoals Zorg en Onderwijs. SIDN heeft voor CyberSterk diverse bestaande producten en services gecombineerd. In het netwerk van de onderneming komt een kastje te staan dat het dataverkeer in de gaten houdt. Het kastje wordt geïnstalleerd door één van de IT-partners in het CyberSterk-netwerk. Deze partner kan ook worden ingeschakeld als er maatregelen moeten worden genomen. Via een app heeft de ondernemer inzicht in de staat van de beveiliging. Alerts waarschuwen hem of haar in duidelijke taal als er wat aan de hand is.

Ook helpt CyberSterk mee aan de bewustwording van medewerkers door enkele keren per jaar phishingmail simulaties te houden. Verder is een helpdesk inbegrepen. Vanaf 119 euro per maand biedt CyberSterk een stuk meer inzicht in de digitale veiligheid van een onderneming.

Meer weten over de bescherming die CyberSterk kan bieden voor jouw bedrijf? Hier vind je meer informatie.

tracking pixel