Nieuws Actueel

Sint Jacobsstraat in Vlissingen bloeit op met nieuwe winkels

Met de opening van weer een winkeltje vol bijzondere spullen groeit de Sint Jacobsstraat in Vlissingen uit totde 'place to be'. Over een jaar is Pretty Woman nog in de Sint Jacobsstraat te vinden'', zegt Kim McEvoy zonder een spoor van twijfel. Dat schrijft de PZC.

René Hoonhorst | Foto: Ruben Oreel 16 december 2016

Kim Mc Evoy Vlissingen

Kim McEvoy volgt weliswaar haar droom met de opening van een winkeltje met spullen, die ze zelf leuk vindt. Die droom is niet gefundeerd op drijfzand, maar op een businessplan dat uitwijst dat de winkel rendabel kan draaien.

Animo

,,Ik heb het idee dat de recessie grotendeels achter de rug is. Bovendien is Pretty Woman hèt adres voor betaalbare, al dan niet tweedehands kleding. Ook verkoop ik gebruikte, maar nog gave merktassen, sieraden, accessoires en hebbedingetjes die ik zelf leuk vind. Ik ga er wel vanuit dat ik niet de enige ben die ze leuk vindt'', zegt Kim.

Uitbreiding

Vriendin en collega Kirsten Eckhardt kon McEvoy met raad en daad terzijde staan. In het pand waar Pretty Woman zit, dreef zij jaren het schoenen- en kledingwinkeltje Mrs. Marcos. Vanwege het succes is Mrs. Marcos een tijdje terug verhuisd naar een groter pand verderop in de straat. ,,De Sint Jacobsstraat is een prachtig verbindingsstraatje tussen de Oude Markt en de Walstraat. De straat is een tijdje uit beeld geweest, maar komt opnieuw tot bloei.''

Onderschatten

Kim en Kirsten bevestigen dat winkeltjes de afgelopen jaren soms snel weer verdwenen. Ze denken dat de ondernemers, die het niet redden, het drijven van een eigen zaak onderschatten. Voor je een zaak opent, moet je wel weten waar je aan begint. Degenen die zich de laatste tijd in de Jacobsstraat vestigden, kennen het toverwoord 'beleving' voor succesvol zaken doen.

Verwennen

Spullen voor dagelijks gebruik bestellen mensen tegenwoordig via internet. Maar winkelen blijft voor velen leuk. Zeker als ze in de watten worden gelegd en zich welkom voelen. Bovendien moet de neringdoende producten in huis hebben, die bijzonder zijn, danwel op aparte wijze worden aangeboden.

Op de foto: Kim McEvoy voor de deur van haar pas geopende winkel Pretty Woman