Nieuws Actueel

Slager verkoopt meer worst dankzij billboard

Geen dure auto's of een mooi fotomodel in bikini, wel stevige rookworsten. Slager Hans Compeer prijkt trots op een billboard. Dat schrijft De Dordtenaar.

Rob van Es | Foto: Richard van Hoek 18 november 2016

Hans Compeer slagerij

De Papendrechtse keurslager Hans Compeer kreeg een gouden onderscheiding voor z'n worsten. Iedereen die op de A15 of de N915 bij Alblasserdam in de file staat, kan op z'n gemak het water in de mond laten lopen.

Slimme vondst

Het blijkt een slimme vondst. ,,Gisteren nog kwamen mensen in de winkel die onderweg waren naar Brabant. Ze pakten de afslag om bij mij een rookworst te kopen. Ik verkoop nu drie zoveel rookworsten."

Effect

Hij is zelf verbaasd over het billboard-succes. ,,We vallen wel vaker in de prijzen. Meestal zetten we dan een advertentie of we hangen hier en daar wat kleine posters op. Echt merkbaar is het effect dan niet. Maar nu met dat bord langs de snelweg, man we weten niet wat we meemaken!''

Reacties

Via de e-mail en Facebookpagina stromen reacties binnen. Het bord staat er sinds 4 november. Compeer zegt dat hij al 1.200 reacties heeft geturfd. Robert Bettenbroek meldde via Facebook vanuit de file: ,, Nu sta ik iedere dag 20 minuten naar je worst te kijken.'' En Monique ter Heurne facebookt: ,,Ik ken die hele Hans niet. Tot ik van de week uit de tunnel onder de Noord kwam.''

Slagersdynastie

Wat maakt die worst van Compeer de moeite waard? De slager zelf heeft het over een combinatie van smaak, kruiden en de typische sappige 'bite'. Kwestie van smaak natuurlijk. Feit blijft dat hij bij keuring 98 van de maximaal 100 haalbare punten in de wacht sleepte. Compeer zit vanaf 1992 met zijn slagerij in Papendrecht. Het is een echte slagersdynastie. Z'n vader en broer zijn ook slagers en Compeers twee zussen zitten eveneens in het vak. Wat vindt hij zelf het lekkerste stukje vlees? ,,Geef mij maar een stevige bal gehakt.''

Gerelateerde artikelen

Einde aan slagersdynastieDe Vegetarische Slager bouwt een fabriek en gaat internationaalTilburgse slagerij viert 141e verjaardag