Nieuws Actueel

Snackbarhouder: telefoon op de 'Placemet', s.v.p.

Je bent snackbarhouder en je ziet dat de mensen in je zaak niet langer met elkaar eten en praten, maar alleen nog maar op hun telefoon kijken. Wat doe je dan?

Lilian Dominicus | Foto: Kees Martens 21 maart 2016

Placemet best snackbar telefoon

Jos van Alphen van Kwalitaria van Alphen in Best bedacht er iets op: placemats waar iedereen aan tafel zijn telefoon op mag stapelen, met daarbij de uitnodiging 'Kies een onderwerp en ontdek hoe leuk een livegesprek is', zo bericht het AD.

Meest gênante momentOm dat gesprek wat op weg te helpen, mogen de gasten kiezen uit een aantal stellingen en vragen. 'Deel je meest gênante moment', bijvoorbeeld. Of: 'Als je je voornaam mocht veranderen, hoe zou jij dan heten?' of: 'Zou je liever altijd naar knoflook willen ruiken of één vinger naar keuze willen missen?'. Uitvoering en ontwerp van de 'Placemet' - met een knipoog naar het meest verkochte product 'frietje met' - komen van Jos' vrouw Nathalie.

GezinnetjeDeze week ligt de afwasbare Placemet op de tafels in de cafetaria. "Niet op elke tafel; als iemand in zijn eentje komt, doe ik het niet. Een gezinnetje krijgt er wel een," zegt Jos. De eerste reacties zijn veelbelovend. "Mensen vinden het leuk. De formulemanager wilde ze al meenemen, maar daar heb ik nog even een stokje voor gestoken. Als ze straks ook bij andere filiaalhouders liggen vind ik dat prima, maar de primeur is voor ons."