Nieuws Actueel

Snowworld krijgt steilste indoor piste van Europa

De kogel is door de kerk. Directeur Koos Hendriks kan wel een gat in de lucht springen. Hij was al jaren bezig met de aanvraag om de derde skibaan bij Snowworld Zoetermeer te verlengen. Eindelijk mag het, bericht het AD.

Theo Paijmans | Foto: Daniëlla van Bergen 28 april 2016

Koos hendriks snowworld landgraaf zoetermeer

Lees meer: Het weekend van een Snowworld-baasNa een slepende periode van jaren kwam die duidelijkheid er eindelijk door de uitspraak van de Raad van State, die het beroep van het Kwaliteitsteam Buytenpark ongegrond verklaarde. Deze groep ziet met name de bouw en de gevolgen van de aanwezigheid van de baan als een aanslag op de natuur in het gebied.

Voorzitter Leon van den Berg legt uit: "Je hebt te maken met veranderende winden en schaduwwerking. Het wordt een cascade van ellende die gaat ontstaan. Bovendien zijn we bang dat het niet bij deze baan blijft."

WinterseizoenDoor de uitspraak mag Snowworld doorgaan met de verlenging en verhoging van de derde baan. Snowworld en zijn aannemer ASK Romein gaan nu alles in het werk stellen om nog voor het komende winterseizoen de piste in gebruik te kunnen nemen.

De derde baan wordt de komende maanden verlengd van 210 tot 300 meter en verhoogd van 32 tot 70 meter. De opluchting klinkt door in de stem van directeur Koos Hendriks. "Dit kostte honderdduizenden euro's aan advocaten, rapporten en zienswijzen. Ik ben blij dat het achter de rug is. Ik heb regelmatig op het punt gestaan om het bijltje er bij neer te gooien."

RuggespraakHet Kwaliteitsteam Buytenpark heeft de gemeente na de uitspraak van de Raad van State geluk gewenst met dit succes in de procedure. Van den Berg: "Je moet een onderscheid maken tussen een zakelijk en een persoonlijk conflict. Je moet ook een goed verliezer zijn."

Wél vroeg de groep om ruggespraak over de verdere uitvoering van de bouwwerkzaamheden. Daarbij wil het team dat Snowworld wordt gehouden aan een reeks extra voorwaarden en afspraken die in de tussentijd aan de bouwvergunning zijn toegevoegd. Het team drong hier op aan. Tot die voorwaarden behoren onder andere strenge regels over geluid- en lichthinder.

SteilsteOverigens loopt nóg een bezwaarschriftprocedure tegen de door de gemeente afgegeven werkterreinvergunning. Van den Berg hierover: "Als we ook die verliezen ziet het er niet zo goed meer uit voor de natuur in het Buytenpark. Het trieste is, dat we er vrij zeker van zijn dat het gemeentebestuur hiervan binnen enkele jaren zeer veel spijt krijgt."

Met de verlenging van de huidige derde baan realiseert Snowworld niet alleen de langste indoor piste op palen, maar ook de steilste van Europa.