Nieuws Actueel

Sportartikelenmerk Nike ziet verkoop flink toenemen

Het Amerikaanse sportartikelenmerk Nike heeft in het afgelopen kwartaal de verkoop flink zien stijgen. Bij beleggers op de beurs in New York vielen de cijfers van Nike goed, want het aandeel ging flink omhoog in de handel nabeurs op Wall Street.

ANP 20 december 2022

ANP201222237 1

De omzet in het eind november afgesloten tweede kwartaal van het gebroken boekjaar steeg op jaarbasis met 17 procent tot 13,3 miljard dollar, omgerekend 12,5 miljard euro. Nike verkocht meer via gewone winkels en online. De digitale verkoop klom met een kwart. De nettowinst van het grootste sportmerk ter wereld bleef ongeveer gelijk op 1,3 miljard dollar vergeleken met een jaar eerder.

In een toelichting op de cijfers zei topman John Donahoe dat de resultaten laten zien dat het merk een "diepe connectie heeft met consumenten". Het bedrijf, dat ook eigenaar is van sportmerk Converse, zei vertrouwen te hebben in de resultaten over het gehele boekjaar.

Nike was bij het WK voetbal in Qatar de grootste leverancier van voetbalshirts. Van de 32 deelnemende landen speelden er dertien met shirts van Nike, tegen zeven van de Duitse rivaal Adidas. Onder meer Nederland speelde met een tenue van Nike, net als gastland Qatar, Brazilië en Frankrijk. WK-winnaar Argentinië speelde met shirts van Adidas.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws