Nieuws Actueel

Spreekuur voor ondernemers in Breda

Elke donderdag kunnen ondernemers uit Breda naar het spreekuur van Boaz Adank (34), wethouder Economische Zaken, Mobiliteit en Openbare Ruimte schrijft BN de Stem in haar krant.

Van onze redactie 29 maart 2016

Wethouder Boaz Adank breda goed

,,Mijn spreekuur voorziet in een behoefte. Ondernemers vinden het prettig van gedachten te wisselen met een lokale bestuurder. Ze kunnen ook met me skypen, maar over het algemeen schuiven ze liever aan om hun onderwerp te bespreken. Het is beslist geen klaaguurtje. Pas kwam een horecaondernemer langs om te vragen wat wel en niet mag bij het uitbaten van zijn bedrijf. Soms zijn er in het verleden regels gesteld die niet meer passen in de huidige bestemmingsplannen. En ook de voortschrijdende techniek op het gebied van geluid en verkeer heeft invloed op ons beleid. Het is goed als de gemeente meedenkt en beleid eventueel aanpast."

Aanmelden

De ene week heeft de wethouder op het spreekuur meer afspraken dan de andere. Nog niet alle ondernemers hebben weet van het ondernemersspreekuur. ,,Mensen moeten zich wel even vooraf aanmelden, zodat we ons kunnen voorbereiden. Soms kan een vraag direct worden behandeld door een ambtenaar of kunnen we doorverwijzen naar een andere organisatie. Met vier aanmeldingen zit het spreekuur vol. Minder dan een kwartier kun je niet besteden aan een serieuze vraag. Als er minder aanmeldingen zijn, heeft de aanvrager wat meer tijd. Het komt ook voor dat het eerste gesprek een begin is van een serie gesprekken. Vragen van de ondernemer zetten de gemeente weer op scherp en dan gaan wij intern aan de slag. De ondernemer moet kunnen ondernemen en wij moeten faciliteren."

Incubator

Sinds de Kamer van Koophandel uit Breda is verdwenen, zijn meer vragen gericht op de ondersteunende rol die de gemeente kan spelen, bijvoorbeeld als adviseur bij het opstellen van bedrijfsplannen. ,,Wij willen echt een platform zijn voor onze ondernemers. Zo werken wij nu via Incubator met een businesscoach, die startende en groeiende bedrijven helpt. Incubator is een broedplaats voor startende ondernemers waar mogelijkheden zijn voor huisvesting en netwerkevents worden georganiseerd."