Nieuws Actueel

Staking ontevreden piloten Kenya Airways gaat tweede dag in

Piloten van Kenya Airways hebben zondag opnieuw het werk neergelegd. De luchtvaartmaatschappij, waarvan KLM een van de grootste aandeelhouders is, werd een dag eerder ook al getroffen door een staking. Volgens de pilotenvakbond Kenya Airline Pilots Association (KALPA) is sinds de vroege ochtend op zaterdag geen vlucht van Kenya Airways meer vertrokken vanaf de grootste luchthaven van Nairobi.

ANP 6 november 2022

ANP061122052 1

De stakende piloten eisen dat hun werkgever weer hun volledige salarissen uitbetaalt. Vanwege financiële problemen als gevolg van de coronapandemie sneed Kenya Airways in de salarissen. Daarnaast willen de piloten dat hun pensioenfonds weer wordt aangevuld.

Zaterdag werden ongeveer 9000 passagiers getroffen door de staking, meldde Kenya Airways. Een rechter had de acties verboden en topman Allan Kilavuka dreigde met straffen voor de stakende piloten, die goed zijn voor zo'n 10 procent van al het personeel.

Kenya Airlines ontstond in 1977 als opvolger van het omgevallen East African Airways en vliegt jaarlijks ruim 4 miljoen passagiers naar 42 bestemmingen. Het vervoersbedrijf leed de afgelopen jaren verliezen en wordt voor een groot deel overeind gehouden door overheidssteun. Dat staking kost het bedrijf omgerekend zo'n 2,5 miljoen euro per dag.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws