Op dit moment verkoopt de startup de tweedehands pakken vooral via de winkel in Haarlem. Met de webshop speelt Resui in op de snel groeiende tweedehands online kledingmarkt en bewustwording in duurzaamheid. Het bedrijf inventariseert momenteel welke pre-owned pakken opgenomen moeten worden in de online collectie.
Resui is een Haarlemse startup die met een circulair ondernemingsmodel de pakkenbranche wil verduurzamen. Ondernemer in maatpakken Piter Mandemaker heeft Resui opgericht tijdens de lockdowns van 2020 en 2021. Mandemaker: ,,Ik heb de corona periode benut om iets nieuws te bedenken met focus op maatwerk en duurzaamheid. Onder de naam Resui zijn we begonnen met tweedehands pakken in te kopen en vooral in de showroom te verkopen.''
Het ultieme doel is om Europa met dit concept te veroveren en bij te dragen aan een betere toekomst voor iedereen door een nog grotere impact te maken op circulaire consumptie
Platformen Vinted en The Next Closet dragen bij aan groei handel tweedehands kleding
Gedurende de opzet is hij in contact gekomen met Jilles Neijndorff die na vele jaren IT-projecten de uitdaging aan wil gaan om deze startup verder uit te bouwen. Neijndorff: ,,Tijdens mijn periode in Londen was het zeer gebruikelijk om pakken te dragen tijdens het werk. Hierdoor ben ik het dragen van een pak ook echt gaan waarderen. Ik vind het dan ook super leuk om hier in een andere context mee bezig te zijn.''
De tweedehands kledingmarkt is al een aantal jaar aan het groeien en de verwachting is deze groei ook de komende jaren nog zal doorzetten. Onderzoek laat zien dat de wereldwijde handel in tweedehands kleding ieder jaar met 37 procent groeit. Platformen als Vinted en The Next Closet dragen bij aan deze groei binnen Nederland. Resui wil zich als specialist in pre-owned pakken onderscheiden in deze markt.
Resui in kickstartprogramma van internationale startupincubator Antler
Dit jaar is Resui toegelaten tot het kickstartprogramma van de internationale startupincubator Antler. Antler is er op gericht de volgende unicorn te bouwen, bedrijven die meer dan 1 miljard waard zijn. Het programma bestaat uit coaching en kennisdeling door middel van workshops, pitches en contacten leggen met andere professionals. Vanuit dit programma is Resui een samenwerking gestart met Generant. Op basis van een foto van een klein stukje stof kan Generant met behulp van geavanceerde algoritmes een hele product foto maken. Hiermee worden dure fotoshoots overbodig.
Resui biedt de klant in de webshop de mogelijkheid om vrij eenvoudig maatgegevens achter te laten. Hiermee kan de startup met behulp van de zelfontwikkelde ‘suit selector’-software de klant direct de best passende pakken uit de collectie aanbieden. Ze proberen hiermee de winkelbeleving van de aanschaf van een maatpak dichterbij de online wereld van pre-owned pakken te brengen.
Het ultieme doel is om Europa met dit concept te veroveren en bij te dragen aan een betere toekomst voor iedereen door een nog grotere impact te maken op circulaire consumptie, het verlagen van de vraag naar grondstoffen en de productie van nieuwe pakken.
Lees ook: Startup Resui introduceert het circulaire Instant Maatpak