Nieuws Actueel

Ster van ChicksLoveFood blijft rijzen

Een gemeenschappelijke passie. Daar begon het zes jaar geleden mee. Een liefde die verder opvlamde vanaf het moment dat Nina de Bruijn uit Sint Anthonis en Elise Gruppen uit Scheveningen (beiden 30) gingen samenwonen in Rotterdam, meldt de Gelderlander.

Hai Voeten | Foto: Mariët Mons 24 oktober 2016

Chickslovefood

Hun gezamenlijke grote liefde voor koken en eten - in al hun variaties - was naast hun beider masterstudie Journalistiek wat de twee verbond. Nu, oktober 2016, zijn Nina en Elise beiden moeder, hebben ze een website ChicksLoveFood.com die maandelijks meer dan 650.000 bezoekers trekt. En hun derde boek met 70 nieuwe recepten verschijnt morgen. Van de eerste twee receptenboeken werden er 75.000 verkocht. Het bedrijf dat is ontstaan en groeit, heeft inmiddels - naast Nina en Elise - vier mensen in dienst.

Juiste moment

Nina glimlacht: "We zijn op het juiste moment met onze foodblog begonnen. Elise en ik deden dezelfde master. Zij zocht een woning en bij mij in huis kwam een kamer vrij. We werden huisgenoten. Kookten veel samen en bezochten restaurantjes. We waren intensief met onze studie en eten bezig. Van de ene op de andere dag besloten we: we gaan een foodblog beginnen. Die had je wel op Engelse websites. Maar niet in het Nederlands. De eerste blogs waren natuurlijk heel knullig. Maar goed. Elke dinsdag verscheen een nieuwe blog met een nieuw recept. We schreven om beurten. Sinds het begon hebben we geen week overgeslagen."

Sociale media

ChicksLoveFood is een concept dat zich niet alleen op de website maar ook in de sociale media op Facebook (74.000 likes), Instagram (90.000 volgers), Twitter (12.500 volgers) en Youtube manifesteert. Grote getallen. Nina: "We hebben er eerder nooit zo bij stilgestaan dat je centen kon verdienen met bloggen." De vroege start gaf de 'chicks' een flinke voorsprong. "Wij vielen op doordat we de eersten waren. Als je nu zou moeten beginnen, zou het heel moeilijk zijn. Wij konden ons in de kijker spelen en hebben jaren gehad om onze naam neer te zetten."

Niet perfect

Wat onderscheidt ChicksLoveFood? "We zijn echt een blog. Het gaat over ons. We zijn gewone mensen. Dat laten we ook zien. Mensen weten wie wij zijn. Ze hebben gelezen en gehoord dat ik een baby heb, wie mijn vriend is. Ze weten wat we lekker vinden. Ze identificeren zich met ons. Wij zijn niet hele spannende mensen. We lijken op onze volgers. We zijn niet het perfecte plaatje."

In dienst

"Volgers zien ook dat we keihard werken. We maken veel uren en zijn altijd druk. We houden veel ballen in de lucht." Vier collega's hebben Elise en Nina in dienst. "Zij schrijven ook soms de blogs en bedenken de recepten. Zo hebben wij tijd voor bijvoorbeeld het schrijven van de boeken. Daarin vind je maar een enkel recept dat al eens in een blog voorkwam. We maken voor de boeken alles nieuw." Tortizza met gekarameliseerde ui is een mooi voorbeeld van een zogeheten '5 or less'-recept. Niet meer dan vijf ingrediënten voor een verantwoorde maaltijd. Het klinkt lastig maar de heldere en grappige uitleg maakt ook van de leek een beetje een chef.

Selfmade ondernemers

Nina en Elise, een gouden duo? "Zonder Elise had ik dit nooit gekund. We hebben elkaar nodig om dit te doen. Alle ideeën komen uit onszelf. We zijn selfmade ondernemers." Dat hebben andere bedrijven nu ook door. Nina: "We worden gevraagd door ondernemers. De kleine bloemist op de hoek, maar ook Unilever heeft aangeklopt. Ze willen van ons leren hoe ze internet kunnen inzetten. Wij weten dat. Wij hebben dat gedaan." En de toekomst? "We hebben plannen voor een Youtubeserie. En op een vast moment op tv koken zouden we ook best willen. Nu komt ons nieuwe boek uit. Dat gaat heel goed. Dus daar gaan we zeker ook mee door."

(Tekst gaat verder na de foto)

Chickslovefood: het meal planning-kookboekAuteur: Nina de Bruijn, Elise Gruppen Uitgever: Nieuw Amsterdam Nederlandstalig 144 pagina's 9789046821312 oktober 2016

Gerelateerde artikelen:Automotions in Vlissingen gaat samenwerken met foodblog Little SpoonVloggen voor de poenHaagse shoppingroute laat mannen shoppen