Nieuws Actueel

Sterke verkooptoename nieuwe auto's EU in maart

De verkoop van nieuwe personenauto's in de Europese Unie is in maart sterk gestegen. Volgens de Europese autobrancheorganisatie ACEA klom de verkoop op jaarbasis met bijna 29 procent tot meer dan 1 miljoen nieuwe auto's.

ANP 19 april 2023

ANP180423249 1

Daarmee zet het herstel van de markt voor nieuwe auto's verder door. Begin vorig jaar stond de verkoop nog flink onder druk door onder meer de chiptekorten, waardoor de productie bij autofabrikanten werd geremd en leveringen van nieuwe auto's vertraging opliepen. Maar die productieverstoringen zijn inmiddels sterk verminderd, waardoor de verkoop weer fors aantrekt.

Volgens de ACEA nam de verkoop van elektrische en hybride auto's vorige maand opnieuw flink toe. Benzineauto's blijven wel het meest verkochte segment.

2,7 miljoen auto's

Over de eerste drie maanden van dit jaar ging de verkoop in de EU met 18 procent omhoog tot bijna 2,7 miljoen nieuwe personenauto's, geholpen door groei in de vier grote Europese automarkten Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Voor Nederland was in maart sprake van een verkoopstijging met 51 procent tot 37.452 nieuwe auto's. Over het gehele eerste kwartaal ging het om een plus van bijna 26 procent tot 98.425 nieuw verkochte wagens.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws