In zijn eetgelegenheid kunnen klanten kiezen uit kroketten met zo'n tien verschillende vullingen, van pekingeend tot pulled pork. Om de zoveel tijd wordt er op de kaart gewisseld. De kroketten en bijbehorende sausjes worden met de hand gemaakt door Van der Zwan en zijn broer.
Eigenaar Jasper hoopt in de toekomst meer van deze zaken te openen. ,,In de Theresiastraat of in Scheveningen. Of in de richting van Leiden, Delft.'' Lachend: ,,Je mag dromen, toch? De bedoeling was om aan te kijken hoe de eerste zaak zou lopen, maar het slaat goed aan. Ik heb vorig weekend vijfhonderd kroketten verkocht.''
Hoewel het misschien ideaal zou zijn om in het weekend 's nachts lang open te blijven, á la Piet Patat, doet Van der Zwan zijn zaak op zaterdag en zondag om 20.00 uur dicht. ,,Ik zie het niet zitten om hier 's nachts dronken mensen over de vloer te krijgen. Ik heb er trouwens ook geen vergunning voor.'' De sluitingstijd is volgens hem niet het enige verschil met een snackbar. ,,Wij verkopen alleen kroketten. In een snackbar heb je nog friet en andere dingetjes ernaast.''
Van der Zwan komt zelf niet uit Den Haag. ,,Een jaar geleden heeft de liefde me naar Den Haag gebracht. Ik had deze buurt niet specifiek op het oog toen ik op zoek ging naar locaties voor Het Kroket Loket. Ik heb een paar rondjes door de stad gefietst om te kijken naar beschikbare lege panden. Ik kwam dit tegen en was op slag verliefd. Het is precies groot genoeg. En ik geloof in deze buurt.''
Gerelateerde artikelen Febo bezorgt Kroket aan huisSchrijfster loopt stage bij Holtkamp voor krokettenromanHenk Patat bakt 5000 kroketten met twee vingers in z'n neus