Nieuws Actueel

Stormloop op gratis frieten

Patatbakkersfamilie Ladage heeft het geweten. Het uitdelen van gratis friet heeft gistermiddag tot een ware stormloop geleid bij de nieuwste zaak op de Kop van Zuid in Rotterdam. Dit bericht het AD vrijdag.

Dénis van Vliet | Foto: Jan Kok 12 februari 2016

Friet Gratis

Bram's Gourmet Frites onderscheidt zich zowel in kleur als menu van een 'gewone' Ladagezaak. In de zwarte zeecontainer tussen de rechtbank en hogeschool Inholland worden patatgerechten verkocht met namen als Captain's beef stoof en Asian chicken stoof.

Aan de opening van de 'stoofdoos' ging een uitgekiende pr-campagne vooraf. De Ladages verspreidden de afgelopen weken her en der in de stad zwarte dozen met daarin een uitnodiging voor een 'exclusieve preview'. "Ver-ruk-ke-lijk", zegt Kirstin van Kolpenburg, één van de honderden geluksvogels.

Van Kolpenburg vervolgt: "Ik ben afkomstig uit Rotterdam, maar woon tegenwoordig in Amsterdam. Alleen al vanwege de friet van Bram ben ik hier nog geregeld te vinden. Nu met deze luxe variant kom ik zeker nog vaker terug."

Europa veroverenVoorafgaand aan de opening hield Rocco Ladage een soort Fidel Castro-achtige speech waarin hij benadrukte dat de opening van Bram's een nieuw tijdperk markeerde. Zijn familie wil met het stoofconcept Europa veroveren.

"Dat gaat ze zeker lukken", voorspelt Romelda, die met haar moeder en dochter van een stoofpatatje geniet. "Als er familieleden over zijn uit Trinidad, willen ze altijd friet. Friet van Bram."