Nieuws Actueel

Streep door bouwplan 'Beltman'

Nieuwbouw van vorig jaar afgebrande 'zaal Beltman' mag niet op plek die de exploitant voor ogen heeft.

Van onze redactie 4 april 2016

Beltman lars smook deze

Burgemeester en wethouders werken niet mee aan het nieuwbouwplan van Henk Beltman in Diepenheim voor zijn afgebrande 'zaal Beltman' aan de Goorseweg. Beltman wil herbouw niet voor zijn woning, zoals voor de brand in februari vorig jaar, maar naast zijn huis in zuidelijker richting. Volgens hem biedt dat meer mogelijkheden voor de exploitatie en neemt daardoor bovendien de waarde van het pand toe. De nieuwe feestzaal zou volgens een impressie een omvang van 10 bij 30 meter moeten krijgen en kan plaats bieden aan ongeveer 200 personen. De afgebrande feestzaal had een oppervlakte van 200 vierkante meter.

Dichter bij woningenMaar het college voelt niks voor een andere plek voor de feestzaal, omdat die dan dichter bij woningen zou komen te staan. B en W willen wel met Beltman praten over mogelijke alternatieven. Henk Beltman laat echter weten dat zijn plan door de stellingname van het college nog niet van tafel is. "We gaan met de gemeente in gesprek, het laatste woord is er nog niet over gesproken", zegt Beltman.

Niet afhankelijkHij is voor zijn inkomsten niet afhankelijk van een nieuwe feestzaal. Hij heeft achter zijn huis ook nog Bello's Bar. Daarnaast werkt Beltman in het restaurant van Hogeschool Saxion in Enschede. Verder runt de familie nog een cateringsbedrijf. Beltman: "Ik hoef en moet niks."

Verwoest Zaal Beltman en de naastgelegen pizzeria Grand Italia gingen in de nacht van 13 op 14 februari vorig jaar in vlammen op. Volgens de politie was het complex te verwoest om goed onderzoek te kunnen doen naar de oorzaak. Zeker is dat het vuur in de pizzeria is ontstaan. Bij de brand kwam ook asbest vrij. De exploitante en eigenaar van de pizzeria kregen voor het opruimen van die asbest de rekening (21.531 euro) door de gemeente gepresenteerd.

Foto: Zaal Beltman is in februari 2015 afgebrand. Exploitant Henk Beltman op plek waar zijn zaal stond. (Lars Smook)