Nieuws Actueel

Strijd op businesspark XL in Almelo gaat onverminderd door

Ondanks het feit dat de gemeente Almelo en de familie Kemna 'in gesprek' zijn is de vrede tussen beide partijen over XL Businesspark nog lang niet getekend, schrijft De Twentsche Courant Tubantia. Dat blijkt uit de toelichting op het collegebesluit op een verzoek van de familie Kemna om 'per direct' de bestemmingen van de gronden in de Tranches 2 en 3B van XL Businesspark uit te werken.

Van onze redactie 31 mei 2016

Juridische strijd xl business almelo Carlo ter ellen

Het college van B en W heeft in maart besloten dat deze bestemmingen niet per direct, maar wel voor het verstrijken van de zogeheten planhorizon op 11 juli 2016 ter inzage worden gelegd.

BesluitDe commissie voor de bezwaarschriften, een onafhankelijk adviesorgaan van het college, heeft 6 april jongstleden geadviseerd het advies van de familie Kemna gegrond te verklaren. Dat besluit is overgenomen door het college. Het primaire besluit kan echter volgens de gemeente in stand blijven en hoeft niet te worden herroepen.

Uit het collegebesluit blijkt dat de familie Kemna, een van de laatste bewoners van het XL-gebied, ook beroep heeft aangetekend tegen het uitwerkings- en wijzigingsplan van de twee genoemde Tranches van XL.

Lees ook: XL Park Almelo is hooguit nog maatje M

Lees ook: XL Businesspark Almelo: Ultieme poging voor akkoord

Foto: Carlo ter Ellen