Nieuws Actueel

Studenten leren over duurzaamheid van bedrijfsleven

De Ondernemer 8 februari 2016

Alfa Groningen Studenten

135 studenten van zes technische opleidingen bij het Alfa-college in Groningen gaan een aantal maanden intensief met elkaar werken en leren. Dit is onderdeel van het onderwijsproject Energie & Duurzaamheid, dat dinsdag wordt afgetrapt door wethouder Matthias Gijsbertsen. Dit bericht de Groninger Ondernemerscourant zaterdag.

In teams werken leerlingen van de opleidingen Bouwkunde, Elektrotechniek, Engineering, Infra, Werktuigbouw en Human Technology aan de opdracht om een energiezuinig en duurzaam industrieel gebouw te ontwerpen. Specialisten uit het bedrijfsleven helpen ze op weg door middel van lezingen, workshops en excursies.

Initiatiefnemer en opleidingsmanager Techniek bij het Alfa-college Henk Huberts vertelt aan de Groninger Ondernemerscourant: "Energie en duurzaamheid komen in de technische opleidingen regelmatig aan de orde. We merken echter dat het steeds belangrijker wordt dat de verschillende technische disciplines samenwerken op het gebied van duurzaamheid.:

Sprekers Eén van de gastsprekers is Jeroen van de Berg van EnTranCe, die dinsdag ingaat op het belang van duurzaam gedrag. Ook Jeroen Jansen van iNRG is aanwezig en geeft studenten een eerste inkijk op slimme toepassingen in elektro-installaties in huizen. Verder doen organisaties als Cofely, KUUb, Geomaat en Fugro mee aan het project.