Nieuws Actueel

Subsidie om pizzakoerier elektrisch te laten rijden

Maaltijdbezorgers en zorgverleners die gebruik maken van scooters op benzine moeten, wat de gemeente Den Haag betreft, overstappen op elektrische voertuigen. Om bedrijven zover te krijgen, heeft het stadsbestuur een subsidie van 200.000 euro beschikbaar gesteld. Dat schrijft het AD.

Angelique Mulders | Foto: Marnix Schmidt 10 oktober 2016

Pizzabezorger subsidie Den Haag

Subsidie

Per ondernemer is er voor maximaal zes voertuigen subsidie. Per schone scooter, elektrische highspeed fiets of bakfiets met trapondersteuning wordt niet meer dan 1.500 euro gemeentesteun gegeven. Voorwaarde is dat per voertuig jaarlijks minstens 3.000 zakelijke kilometers worden gereden. De regeling loopt tot 7 oktober 2017; het werkt volgens het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Als de subsidiepot leeg is, stopt de regeling.

Geluidsoverlast

Volgens een woordvoerder van de gemeente is een bijkomend voordeel dat de geluidsoverlast van de brommers en scooters wordt verminderd.

Verhoogd subsidiebudget

En passant is het subsidiebudget voor de aanschaf van een honderd procent elektrische auto verhoogd van twee ton naar drie ton. Deze regeling is op 1 juli in het leven geroepen en blijkt geliefd. Er is al voor meer dan zestig wagens subsidie aangevraagd. De extra 100.000 euro komt uit de geldpot voor de aanschaf van e-bestelauto's en e-taxi's. Daar is minder belangstelling voor.

Gerelateerde artikelen

Europese subsidie beschikbaar voor innovatie in de grensstreek