Nieuws Actueel

Supermarkten in Holten willen op zondag open

De winkeliers in Holten verzamelden tot nu toe al 5181 handtekeningen van mensen die willen dat de winkels op zondag open zijn. De petitie voor zondagopenstelling is opgezet door supermarkten AH en Coop.

Van onze redactie 4 oktober 2016

Albertheijnsupermarkt1065

Die mensen zien graag dat de Holter winkels op zondag open kunnen gaan. De winkels willen dat hun aanvraag alsnog behandeld wordt door de gemeenteraad en Albert Heijn vraagt de raad het punt te agenderen. Omdat Holten 9075 inwoners telt, mag gesteld worden dat meer dan de helft van het dorp graag wil dat de winkels open gaan, vinden de supers. „Als we 10.000 handtekeningen hebben, bieden we ze aan de burgemeester van Rijssen-Holten aan”, zegt Jeroen Temmink, manager van AH Holten.

Vertrekken

Temmink is met Coop-eigenaar Leon Haanstra initiatiefnemer van de actie. Ze zien nu op zondag potentiële klanten naar andere plaatsen vertrekken. „We krijgen veel steun van onze klanten. Ook 27 van de 29 winkeliers zijn ervoor dat we op zondag open kunnen. Nu gaan Holtenaren op zondag naar Markelo of Colmschate.”

Afgewezen

De gemeente heeft de aanvraag eerder afgewezen. Een meerderheid van christelijke partijen in de gemeenteraad van Rijssen-Holten stemde toen tegen.