Nieuws Actueel

Tapasrestaurant El Mundo in Breda dicht

Tapasrestaurant El Mundo aan de Haven in Breda is sinds deze week gesloten. Dat bevestigt een woordvoerder van het Breda's Mannenkoor. Dat koor is eigenaar van het pand. Dat meldt BN DeStem.

Paul Verlinden | Foto: Flickr 3 februari 2017

Tapasbar El Mundo Breda

Volgens de woordvoerder is er al ook een nieuwe exploitant gevonden: de eigenaar van De Boterhal (café/restaurant aan de Grote Markt in Breda) wil er rond 1 mei een restaurant beginnen. Bij De Boterhal was afgelopen dagen geen toelichting op de plannen te krijgen.

Monumentaal pand

El Mundo was sinds 2005 in het monumentale pand gevestigd. Het gebouw was ooit onderdeel van een brouwerij. In 1906 werd het pand aangekocht door Franz Smits van Waesberghe, bekend van de Drie Hoefijzers Brouwerij. Hij was toen ook de voorzitter van het Breda's Mannenkoor. Sindsdien is het pand in eigendom gebleven van het koor. ,,Wij gebruiken het gebouw zelf op maandag en dinsdag voor onze repetities en vergaderingen. De andere dagen van de week is het verhuurd als restaurant'', aldus de woordvoerder van het koor.

Gerelateerde artikelen

Specialisatie is het toverwoord bij nieuwe zaken in BredaVan Coothplein Breda in trek bij horecaondernemersWijnhuis 1535 in Breda schenkt ook een biertje