Nieuws Actueel
Tatoeëerder in de polder

De tatoeëerder ontdekt de polder. In dit geval de Molenwaardse, want na Nieuw-Lekkerland krijgt ook Streefkerk zijn eigen tattooshop, meldt het AD. Tot afgrijzen van de SGP. "Het lichaam dat we hebben gekregen van onze schepper, is al mooi genoeg."
Jimi Hendrix op je borst? Een Vikingschip op je kuit? Of gewoon een oldschool anker op je bovenarm? Molenwaarders die een blijvende versiering in hun huid willen laten aanbrengen, hoeven daarvoor niet meer in de auto te stappen naar pakweg Dordrecht of Rotterdam.
De tatoeëerder heeft de Alblasserwaardse polder ontdekt. Na Nieuw-Lekkerland - waar Angelo Nieuwenhout sinds november DaVani Art runt op het nieuwe Kleyburgplein - krijgt ook Streefkerk zijn eigen tattooshop. Streefkerk ja, een dorpje met 2500 inwoners, waar anno 2016 op een Spar na vrijwel alle ondernemers zijn gestopt of verkast.
De tattooshop in de Hoekstraat wordt vanaf 1 april gerund door een inwoner van Streefkerk en een Gorcumer, in een pand waar nu nog tweedehands kleding wordt verkocht. De twee vrienden maken na jaren oefenen de stap naar het 'echte werk'. In maart maken de kledingrekken plaats voor de tatoeëerderstoel, pas dan wil het duo uitweiden over hun toekomstplannen, zegt de Streefkerker.
HandtekeningenDat niet iedereen blij is met de introductie van de tattooshop in het conservatieve Molenwaard ondervond Nieuwenhout, die het vak leerde bij het Tilburgse Garage Ink, vorig jaar. De SGP polste bij projectontwikkelaar Roelof van Bruggen, die het Kleyburgplein realiseerde, of er een mogelijkheid was Nieuwenhout te weren.
"Het schijnt dat leden van een kerk zelfs handtekeningen hebben opgehaald tegen mijn komst", vertelt de 34-jarige ondernemer uit het Lekdorp. "Ach, zij hebben dat recht. Ik had nooit het idee dat dat roet in het eten zou gooien." Zelf hoorde de dertiger, die om het vak te leren zijn bovenbeen als 'kladpapier' gebruikte omdat 'ie varkenshuid maar smerig vond, nooit iets van de tegenstanders.
Van Bruggen hoorde de bezwaren van de SGP beleefd aan, maar besloot Nieuwenhout gewoon zijn huurcontract te laten ondertekenen. "Tijden veranderen heb ik gezegd. Ik heb ook niets met tatoeages, maar veel anderen wel. Vroeger dachten we bij tatoeages aan mannen in leren jassen op een Harley Davidson, nu tatoeëren jongeren elke emotie op hun lijf."
Corné Egas, fractievoorzitter van de Molenwaardse SGP-fractie geeft aan dat er een 'informeel telefoontje' is gepleegd naar Van Bruggen. "Het is een zaak tussen ondernemers, dat snappen we. Neemt niet weg dat we er niet blij mee zijn, we zien dit liever niet in het dorpsbeeld. Het lichaam dat we hebben gekregen van onze schepper is al mooi genoeg. Maar dit verbieden, voor zover al mogelijk, willen we niet. Dat zou anders zijn als het om een seksshop of hoerenkast ging."
GezichtDe verhuizing van de stad Tilburg naar zijn eigen dorp in de Alblasserwaard bevalt Nieuwenhout voorlopig goed. Al tientallen, vooral dorpsgenoten, hebben zich door hem onderhanden laten nemen. "Ik had niet verwacht dat het al vanaf het begin zo goed zou lopen. Ik mag niet klagen."
De relatie met zijn, veelal christelijke, collega-ondernemers op het winkelcentrum is goed. "Dat gaat prima hoor, ze hebben er nu een gezicht bij he."