Nieuws Actueel

Techleap.nl vraagt bedrijfsleven om geld na oproep minister

Techleap.nl, een organisatie die jonge en innovatieve bedrijven in Nederland wil helpen, vraagt de achterban om geld en andere hulp. Die campagne komt er na een oproep van minister Micky Adriaansens (Economische Zaken). Die besloot eerder deze maand om het budget van Techleap.nl voor de komende jaren te halveren en zei daarbij dat ze een grotere bijdrage vanuit het bedrijfsleven verwacht.

ANP 23 mei 2023

ANP230523102 1

Techleap.nl is naar eigen zeggen overweldigd door alle aanbiedingen vanuit het ecosysteem om bij te dragen en te ondersteunen.

Techleap.nl staat onder leiding van prins Constantijn. Voorheen heette de organisatie StartupDelta. De club helpt startende en snelgroeiende bedrijfjes, zodat ze toegang krijgen tot geld, kennis en markten. Zo gaat Techleap elk jaar met tientallen Nederlandse bedrijfjes naar een eigen paviljoen op de grootste techbeurs ter wereld, in Las Vegas.

In een verklaring zegt prins Constantijn dat hij door mededelingen van het kabinet vertrouwen heeft "in de samenwerking op gebieden die onmisbaar zijn voor een top tech ecosysteem". Als voorbeelden van zulke gebieden noemt hij betere "toegang tot durfkapitaalfinanciering" en betere "talentwerving en -behoud".

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws