Nieuws Telecom
T-Mobile Nederland wordt Odido: 'We gaan het radicaal anders doen in telecomland'
Een nieuwe naam voor T-Mobile en Tele2: Odido. Het bedrijf gaat per direct verder als onafhankelijk Nederlands merk, is zojuist bekendgemaakt.

De nieuwe shop van Odido; 119 in Nederland en het nieuwe bedrijf telt ruim 2.000 medewerkers, die in de shops en de kantoren in Den Haag, Diemen en Arnhem werken.
De merknamen T-Mobile en Tele2 mobiel zijn beide veranderd naar Odido, dat zowel consumenten als zakelijke klanten gaat bedienen. Daarnaast blijven de merken Ben en Simpel actief en blijft ook Tele2 Thuis bestaan. Het nieuwe bedrijf, met een nieuwe missie, strategie en merk, is vandaag op het hoofdkantoor in Den Haag gepresenteerd aan medewerkers en partners.
Samen heeft Odido circa 8 miljoen klanten en wordt de grootste aanbieder van 100 procent glasvezelinternet in Nederland; de provider is op weg om internet- en tv-diensten via glasvezel aan meer dan 6 miljoen huishoudens aan te bieden.
“Alle telecomproviders doen nu min of meer hetzelfde. En als je dan kritisch naar je eigen producten en diensten durft te kijken, dan realiseer je dat het anders moet"
Odido nieuwe hoofdsponsor FC Utrecht
Odido is de nieuwe hoofdsponsor van FC Utrecht. Het logo van Odido is de rest van dit seizoen op de shirts van het eerste elftal, de beloftenploeg, het vrouwenteam en de Academie van de club uit de Domstad te zien.
Tele2 en daarna T-Mobile zijn al sinds het seizoen 2015/2016 aan FC Utrecht verbonden. Voor het nieuwe Odido was het onder de noemer van de nieuwe slogan ‘Het kan ook zo’ dan ook logisch om de samenwerking opnieuw vorm te geven.
Lees ook: Naamexpert Floris Hülsmann: 'Merknaam als Odido is on trend'
,,Met een radicale herpositionering sluiten wij aan op hedendaagse klantvragen. Wij gaan het anders doen dan tot nu toe gebruikelijk is in telecom. Bij Odido staat niet de technologie centraal, maar draait alles om mensen. Want de mate waarin je mee kunt komen met technologie, bepaalt de mate waarin je mee kunt komen met de wereld. Het is onze missie ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen en kan genieten van moderne technologie. Dat is niet alleen uniek, maar ook hard nodig.’’ De focus op de mens zie je ook in de klantgerichtheid en dus ook in de service. ,,Daar gaan klanten echt verschil ervaren ten opzichte van andere aanbieders,'' belooft CEO Soren Abildgaard.
"Onze ambitie is om de ‘customer champion’ te worden"
'De klant verdient beter'
Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer Consumer verduidelijkt: ,,Alle telecomproviders doen nu min of meer hetzelfde. En als je dan kritisch naar je eigen producten en diensten durft te kijken, dan realiseer je dat het anders moet. De gemiddelde klanttevredenheid van onze industrie is vele malen lager dan in andere bedrijfstakken. Het is voor klanten allemaal niet zo eenvoudig als het lijkt, mensen zijn bezorgd over de veiligheid op het internet, vinden onbeperkt internet of glasvezel prijzig en de klantenservice bellen blijft een ongemak."
,,De afgelopen achttien maanden hebben we heel hard gewerkt aan deze nieuwe positionering, rebranding en nieuwe producten en diensten. Onze ambitie is om de ‘customer champion’ te worden en te blijven met de hoogste klanttevredenheid van Nederland. Dat betekent dat we aan de slag moeten om klantvriendelijkheid naar een nieuw niveau te tillen. Wij hebben een duidelijke missie om daar te komen. De realisatie begint vandaag met Odido.''
"Deze nieuwe naam, Odido, is on trend"
,,Deze nieuwe naam, Odido, is on trend, we zullen de onomatopee (klanknabootsing, red.) veel vaker zien terugkeren. Dat heeft mede te maken met het succes van namen uit het verleden, denk aan Twitter en misschien wel het meest bekende voorbeeld van dit moment, TikTok. Namen waar geluid in zit". Dat vindt Floris Hülsmann, naamexpert bij Namarama.
Hij mist een 'dubbele bodem'. ,,Dat is juist zo leuk voor consumenten. Maar het is in elk geval een stuk minder serieus dan T-Mobile of Tele2 mobiel, en als dat past bij nieuwe merkstrategie en de doelgroep die ze voor ogen hebben, zitten ze goed", vertelt hij in dit artikel onder meer.