Nieuws Telecom

Techbedrijf CM.com stelt beursgang uit

Technologiebedrijf CM.com stelt zijn beursgang in Amsterdam uit. De onderneming heeft besloten de biedingsperiode, die tot donderdag liep, te verlengen om verder met investeerders in gesprek te kunnen.

REDACTIE/ANP 10 oktober 2019

Beurs cm gang

Hoe lang de periode wordt verlengd en wanneer de beursgang nu plaatsvindt, maakt het bedrijf de komende dagen bekend. CM.com zou eigenlijk vrijdag zijn debuut maken op het Damrak. Verder maakte het bedrijf bekend dat beoogd commissaris Chris Figee toch afziet van die functie. Figee maakte onlangs de overstap van verzekeraar ASR, waar hij financieel directeur was, naar telecombedrijf KPN. Daar gaat hij dezelfde functie vervullen. Door het afhaken van Figee gaat de raad van commissarissen van CM.com uit vijf leden bestaan.

Ticketverkoop voor Dutch Grand Prix Zandvoort

CM.com verzorgt voor bedrijven de communicatie met klanten via berichtendiensten als sms en WhatsApp, maar biedt daarnaast ook een platform voor ticketverkoop. Bedrijven als Albert Heijn, MediaMarkt en Lowlands zijn klant. Ook regelt CM.com de ticketverkoop en mobiele communicatie van de Dutch Grand Prix in Zandvoort.

Lees ook: CM.com: hoe wereldbedrijf in mobiele diensten zijn efficiency boost met slimmer werken

Eerder bleek al dat het bedrijf 100 miljoen euro op wilde halen op de beurs. Een deel van dat geld wilde het bedrijf gebruiken om uitstaande schulden af te lossen, ongeveer 55 procent moest geïnvesteerd worden in expansie.

Omzet CM.com

De omzet van CM.com steeg in 2018 en in het eerste halfjaar van 2019 maar beperkt, zo schreef RTL Z al eerder. In het eerste halfjaar van 2019 behaalde CM.com op een omzet van 44,3 miljoen euro een winst voor belasting van 223.000 euro, dat was ondanks de omzetgroei een daling van 35 procent in vergelijking met dezelfde periode van een jaar eerder. De oprichters van het bedrijf verwachten wel een forse groei in de toekomst.