Nieuws Actueel

Terras Tivoli later klaar

Nils de Kruijff 9 februari 2016

Tivolilaterklaar

Het terras en de trappen langs het water bij TivoliVredenburg zijn dit voorjaar nog niet in volle glorie te bewonderen, dat schrijft het AD. De singel is maar gedeeltelijk gevuld met water en de trappen zijn nog niet geheel klaar.

Dat heeft de gemeente Utrecht laten weten tijdens een informatiebijeenkomst over het stationsgebied. Omdat nog niet zeker is hoe diep de grond ter hoogte van de nieuwe singel is vervuild, komt de planning in gevaar.

Het kan wel tot eind mei of mogelijk langer duren, voordat de mooie plaatjes van volle terrassen langs het water bij TivoliVredenburg realiteit worden.

Aanmeren met je bootje langs de trappen aan de kade bij de singel ter hoogte van het muziekpaleis, is er deze zomer nog niet bij. Het wateroppervlakte in het doorgetrokken stuk singel wordt voorlopig aanzienlijk smaller dan op de plaatjes die op de website van de gemeente prijken. Omdat aannemer BAM de ruimte rondom de singel nodig heeft voor haar verdere werkzaamheden, loopt de singel als een soort patatzak taps toe.

BAM moet met zijn voertuigen de draai kunnen maken in het gebied waar het water is ingetekend. Daardoor is de singel voorlopig een stuk smaller dan hij moet worden.

De grond ter hoogte van het nieuwe stuk singel is vervuild met creosoot, een brandbare teerachtige substantie. De sanering is al bezig, maar onbekend is hoe diep het restant van de vervuiling zich bevindt.

Hotspot De vertraging van de plannen is niet alleen jammer voor de bezoekers, die zich verheugden dit voorjaar neer te strijken langs de nieuwe hotspot aan het water. Ook voor café Het Gegeven Paard, op de begane grond van TivoliVredenburg, is de vertraging spijtig. Het Gegeven Paard, dat onderdeel uitmaakt van TivoliVredenburg, exploiteert het terras. Vorig jaar was het ondanks de bouwput al een geliefde plek voor bezoekers. Ondermeer omdat je er lang in de zon kunt zitten.

Woordvoerder Lieke Timmermans van TivoliVredenburg laat weten flexibel met de ontstane situatie om te gaan. “Het belangrijkste is dat de bezoekers op het terras zon hebben. Desnoods maken we de bouwschutting lager, of schuiven we het terras een stukje op.”