Nieuws Actueel

Thuis op de markt

Jan van Damme | Foto: Lex de Meester 13 januari 2016

Markt AGF

Groenteboer. Marktkoopman. Het kan allemaal. Maar als Theo Hoogerland (52) zich netjes wil voorstellen, zegt hij: "AGF-verkoper." Waarbij de afkorting staat voor aardappelen, groente en fruit. Hij vertelt over zijn vak in PZC.

Theo zit al 33 jaar in het vak. In de jaren tachtig van de vorige eeuw was er net als nu weinig werk. Hij had de LTS gedaan en wilde elektriciën worden. In dat vak kon hij niet echt aan de slag geraken. Zo kon het gebeuren dat marktkoopman Arjaan Corstanje vroeg of hij geen zin had een handje te helpen. Zo kwam Theo op de markt terecht. Maart 1992, dat weet hij zeker.

Vlissingen op vrijdagHij staat op de markten van Breskens, Kloosterzande, Zierikzee en Vlissingen. Ze zijn allemaal de moeite waard, maar als hij een voorkeur moet uitspreken, dan kiest hij voor Vlissingen op vrijdag. Theo: "Het is de grootste markt waar ik sta. En Vlissingen heeft dat bepaalde publiek. Heel toegankelijk." Overigens is het zo dat de groenteman overal zijn vaste klanten heeft: "Op elke markt zijn er mensen, die ik al zo lang ken dat ik hun kleine kinderen heb zien opgroeien. Dat schept een band."

Nee, de huidige winter is tot nu toe geen probleem. De heteluchtkanonnen hoeven nog niet in stelling te worden gebracht.