Nieuws Actueel

Thuisbezorgd brengt vooralsnog eten rond ondanks verwachte ijzel

Bezorgers van maaltijdbezorgdienst Thuisbezorgd lijken zondagavond vooralsnog gewoon de weg op te gaan om bestellingen rond te brengen, ondanks de ijzel die is voorspeld. Dat meldt een woordvoerster van het bedrijf, dat de situatie naar eigen zeggen goed in de gaten houdt. Eerder deze week hield Thuisbezorgd zijn bezorgers nog binnen vanwege ijzel.

ANP 18 december 2022

ANP181222116 1

"Je kunt je voorstellen dat steden met smalle klinkerstraatjes en bruggetjes gevaarlijker zijn op de fiets en e-bike dan plekken met meer doorgaande wegen waar gestrooid is", legt de woordvoerster uit. Voor nu houdt Thuisbezorgd volgens haar "van moment tot moment" in de gaten of het verantwoord is om de weg op te gaan. Daarbij heeft de maaltijdbezorgdienst niet in beeld of er restaurants zijn die uit eigen beweging besluiten hun bezorgers binnen te houden vanwege de verwachte ijzel. "Daarvoor raden we klanten aan de app of website te checken", aldus de zegsvrouw.

Thuisbezorgd hield donderdag bezorgers in verschillende steden een tijd aan de kant vanwege gladheid. De maaltijdbezorger vond het door de ijzel die er toen was niet verantwoord om bezorgers op de fiets op pad te sturen. Toen meldde het bedrijf dat veel mensen daar mogelijk niets van hadden gemerkt. De eigen bezorgers vormen maar een klein deel van alle bezorgers die via Thuisbezorgd maaltijden naar klanten brengen. Het merendeel is in dienst van de restaurants waar de bestelling wordt gedaan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws