Nieuws Actueel

Tielbeke breidt uit waar vader begon

De gemeente Dalfsen en Tielbeke waren er vrij snel uit met de onderhandelingen over het bouwterrein aan de Constructieweg in Lemelerveld, waar transportbedrijf Tielbeke zijn nieuwe logistieke centrum laat realiseren. Toch was de forse uitbreiding een zaak van lange adem voor de grootste werkgever van Lemelerveld.

Hans Keesmaat 22 maart 2016

Bouw Thinkstock 6

"We hebben ettelijke jaren nagedacht over de vraag waar we deze uitbreiding het beste konden realiseren", zegt directielid Robert Tielbeke. Uiteindelijk werd het dus toch gewoon bedrijventerrein 't Febriek in Lemelerveld waar zijn 86-jarige vader - grondlegger Jo Tielbeke die in 1958 van start ging met een handvol personeelsleden - gisterochtend symbolisch de eerste kuub grond mocht verplaatsen. Het tegenwoordig zo'n 350 medewerkers tellende bedrijf had namelijk ook de andere vestigingslocatie in Zwolle als optie laten passeren.

Lemelerveld"In de eerste plaats is Lemelerveld de bakermat van ons bedrijf, dat stukje historie speelt beslist mee", licht Tielbeke de keuze toe. "Daarnaast komt het grootste deel van ons personeel uit deze omgeving. En in de derde plaats is de zuidelijke aansluiting van Lemelerveld op de N348 voor ons van doorslaggevende betekenis geweest. We zitten daardoor sneller op de grote weg dan vroeger."

Korte procedureWethouder Ruud van Leeuwen van Dalfsen was gistermorgen ook aanwezig bij de officiële handeling. "Vorig jaar september liet Tielbeke weten dat ze met ons wilden praten en in november waren we er al uit", zegt hij over de grondtransactie die het braakliggende terrein van de gemeente in andere handen deed overgaan. "Soms gaat het snel, maar we weten uit ervaring dat het ook lang kan duren. Kijk maar naar die weg hier verderop."

Met dat laatste doelde hij op de uitbreidingsplannen in zuidelijke richting voor het bestaande bedrijventerrein die de gemeente en Tielbeke in 2007 koesterden. Als die waren doorgegaan, was de kans groot geweest dat Tielbeke destijds al had toegehapt, maar de toen intredende crisis haalde een streep door de vraag naar nieuwe bedrijfsgrond.

In gebruikNaar verwachting kan het nieuwe logistieke centrum begin volgend jaar in gebruik worden genomen. Met een oppervlak van 11.540 vierkante meter vergroot Tielbeke zijn bedrijfsoppervlak in Lemelerveld met vijftig procent.