Nieuws Actueel

Toerist stelt vakantie veilig in Zeeland

Een vakantie vroeg boeken wint het van de last-minutes. Tot tevredenheid van de recreatiesector in Zeeland. Dit meldt PZC.

Theo Giele | Foto: Thinkstock 5 januari 2017

Strand zee toerist bijgesneden

Veel mensen hebben nu al hun vakantie op een van de Zeeuwse vakantieparken en campings voor komende zomer geboekt . De trend van vroeg een plaatsje op de camping of een vakantiewoning reserveren zet zich dit jaar voort, constateert Patrick Polie, directeur van de VVV Zeeland.

Vroegboekingen

De reisorganisatie TUI meldde afgelopen week een toename van het aantal vroegboekingen met 15 procent. Een exact getal durft Polie voor Zeeland niet te noemen, maar hij bevestigt dat de Zeeuwse recreatiesector geen uitzondering vormt.

Een paar jaar geleden was laat boeken nog de norm. Mensen wachtten af wat het weer ging doen en besloten pas laat of ze in eigen land op vakantie gingen of het vliegtuig namen naar een bestemming met gegarandeerde zonneschijn.

De Zeeuwse VVV-directeur ziet een aantal oorzaken van de toename van het aantal vroegboekingen. Het weer is er een van. ,,We hebben meerdere goede zomers achter elkaar gehad.''

Steeds drukker

Het wordt steeds drukker in Zeeland tijdens de zomer, dus wie niet het risico wil lopen achter het net te vissen bij het boeken van zijn favoriete vakantiestekje moet er op tijd bij zijn. En er komen ook dit jaar weer meer Oosterburen naar Zeeland. Polie: ,,Duitsers kiezen sowieso voor meer zekerheid als ze een vakantie willen boeken."

De toenemende belangstelling voor een vakantie in Zeeland heeft volgens Polie niet tot grote prijsstijgingen geleid. Er zijn de laatste tijd behoorlijk wat vakantiewoningen bijgekomen, mede doordat verouderde recreatiebedrijven zijn vernieuwd. Stacaravans werden vervangen door vakantiehuizen. Een ondernemer die in tijden van groeiend aanbod zijn tarieven flink verhoogt, loopt het risico zichzelf uit de markt te prijzen.

Er zijn volgens Polie overigens wel campings waar je komend zomerseizoen meer gaat betalen voor een standplaats dan vorig jaar. Dat heeft te maken met investeringen die de eigenaar heeft gedaan in bijvoorbeeld slecht weervoorzieningen, extra elektriciteitsaansluitingen en internetverbindingen. Tegenover het hogere tarief staan dan ook betere voorzieningen.