Nieuws Actueel

Transavia: annuleringen en minder stoelen wegens drukte Schiphol

Transavia zal deze zomer aanzienlijk minder stoelen verkopen met vertrek vanaf Amsterdam en denkt ook dat annuleringen nodig zullen zijn door het besluit van Schiphol om deze zomer veel minder passagiers te gaan verwerken. De luchtvaartmaatschappij maakte donderdag maatregelen voor de zomer (van 7 juli tot en met 28 augustus) bekend.

ANP 16 juni 2022

ANP160622238 1

"Onze passagiers willen duidelijkheid. Om zoveel mogelijk teleurstelling te voorkomen, remmen we daarom de verkoop van tickets voor de zomer door nog maar een zeer beperkt aantal tickets te verkopen en verkleinen we het maximum aantal passagiers op een aantal vluchten", aldus Marcel de Nooijer, directievoorzitter van Transavia in een verklaring.

De luchtvaartmaatschappij vreest dat annuleringen ook nodig zijn, maar probeert dit "zoveel mogelijk te beperken". In de loop van volgende week denkt Transavia hierover meer duidelijkheid te hebben. "Passagiers van wie de vlucht wordt geannuleerd, ontvangen hierover een bericht. Omboeken van het ticket in de zomervakantie is beperkt mogelijk vanwege de beperkte beschikbaarheid van capaciteit in de zomer door de restricties van Schiphol."

Personeelstekorten

Transavia blijft gewoon tickets verkopen vanaf Eindhoven, Rotterdam en Brussel, maar de vluchten lopen hier wel snel vol.

Topman Dick Benschop van Schiphol kondigde donderdagavond aan dat de luchthaven minder passagiers zal kunnen verwerken wegens personeelstekorten. In een toelichting zei hij dat het niet verantwoord is om zonder maatregelen de zomer in te gaan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws