Nieuws Actueel

Tweedehands is heel hip in Vlissingen

Wendy Wagenmakers 5 januari 2016

Kringloopwinkels vlissingen

Nadat de prijsmeppers als paddenstoelen uit de grond kwamen, is het nu de beurt aan kringloopwinkels. Wie wil, heeft na een rondje Vlissingen zijn hele huis heringericht, meldt PZC.

De nieuwste aanwinst zit in de Scheldestraat. In het winkelpand waar tot voor kort Poolse producten werden verkocht, staan nu stellages vol tweedehands spulletjes. Het is een kringloop voor én door mensen, vertelt eigenaar Peter van Loon. "Mensen kunnen hier voor 25 euro per week een kraam huren. De spullen die erin liggen, worden door mij verkocht."

GourmetstellenDe een heeft zijn cd-collectie achtergelaten, de ander stalde haar verzameling berenbeeldjes uit. Er is een kraam met oud-Hollands snoep, een met haak- en breiwerk en verschillende met speelgoed en kinderkleding. Audio loopt goed, aldus Van Loon. "En de fondue- en gourmetstellen gingen er de afgelopen weken ook allemaal doorheen."

Kringloop is hot. Dat heeft alles met de economische recessie te maken, weet Van Loon. "Mensen willen hun geld nuttig besteden."

ZeldenDat is precies wat meneer Murre zegt, die tussen de puzzels van de Arduin-kringloopwinkel aan de Hermesweg staat te neuzen. "Ik stap elke dag op mijn fiets voor een rondje langs alle kringloopwinkels in Vlissingen. Dat rondje wordt steeds groter, ja. Ik blijf steeds langer weg. En iets kopen doe ik zelden. Maar áls ik iets koop, dan ben ik er heel gelukkig mee."