Nieuws Actueel

Twentse Zakenvrouw bouwt aan zelfbewustzijn en zelfvertrouwen

Je komt tot je recht. Je vergroot je bewustzijn. Je voelt je goed. Je bereikt je doel makkelijk. Jouw persoonlijkheid, jouw kwaliteit, jouw standpunt komen echt en authentiek tot uiting. Dat is wat Simone Tiehatten als Imago Stylist ziet gebeuren als het totaalbeeld van je uitstraling in balans komt.

Jenny ter Maat 22 december 2017

Twentse Zaken Vrouw Simone Tiehattan min

“Wat zie jij als je in de spiegel kijkt? Wat zie ik van jou? Wat wil jij laten zien?” Dit zijn geen vragen over de buitenkant, maar over de binnenkant. “Jouw uitstraling moet het juiste verhaal vertellen. En je kleding is onderdeel van dat verhaal. Er moet harmonie zijn tussen uiterlijk en innerlijk. Anders wordt het een verkleedpartij waar mensen zo doorheen prikken.”

Onzekerheid
Simone bouwt aan zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Of het nu gaat om succesvolle mensen, sollicitanten, (voormalig) zwaarlijvigen, of zelfs blinden. Iedereen twijfelt wel eens aan zichzelf. Onzekerheid over hoe je er uit ziet is leeftijdsloos. Daarom is ze zo enthousiast over haar workshops ‘GewoonIK’, waarin ze werkt aan het zelfbeeld van meiden van 11 tot 14 jaar.

Lees ook: Van zesjeskind naar fanatieke directrice

stoffen en kleuren
Van jongsaf is Simone al met stoffen en kleuren bezig, spelend met de knopendoos van haar moeder, die coupeuse was. In haar familie komen kleermakers, leerkrachten, kunstenaars en ondernemers voor. “Ik was er nooit bewust mee bezig, maar achteraf zie ik dat al die rode draden bij elkaar komen in wat ik doe.”

Voordat ze S-Kwadraat begon zat ze al in de mode, werkte in modezaken en gaf trainingen aan mensen die in de mode werkten. “Zo’n tien jaar geleden maakte iemand mij attent op het vak van imago stylist. Voor mij was dat de verdieping die ik zocht: het gaat om authenticiteit, binnenkant en buitenkant moeten met elkaar in overeenstemming zijn. Pas dan kom je tot je recht.” Maar Simone gaat nog verder dan dat: “Soms ben ik coach, psycholoog, socioloog, vertrouwenspersoon, maatje.”

Géén spiegel
In haar werkruimte hangt géén spiegel. “Dat is bewust. Voordat ik met iemand voor de spiegel ga staan, wil ik weten hoe zij of hij is. Wat vind je mooi, waar hou je van? Dan pas kunnen we de vertaalslag maken.”

Ondernemende vrouw
Simone: “Jouw uitstraling kun je inzetten door kleding te dragen die bij jou past. Als ondernemende vrouw kun je je professionaliteit en kwaliteit zichtbaarder maken. Wat je uit wilt stralen kan overigens van moment tot moment verschillen. Dat ligt aan je situatie, wie je gaat ontmoeten, wat je gaat doen. Op een goede manier downgraden kan net zo goed als upgraden. Met je kleding spreek je een non-verbale taal, die onbewust door anderen opgemerkt wordt. Jouw uitstraling ondersteunt dat wat jij te vertellen hebt.”

Uitdaging
Bij de lezers van Twentse Zakenvrouwen legt Simone Tiehatten een uitdaging neer: ‘’Durf jij met andere ogen naar jezelf te kijken in de spiegel? Ga de uitdaging aan! Heb het lef uit je ‘veilige’ kledingstukken te stappen. Kijk welk effect dat heeft op jezelf en op je omgeving! Heb je daarbij een coach nodig? Dan ontmoet ik je graag voor mijn spiegel.”

‘Wat zie je als je in de spiegel kijkt? Jouw uitstraling ondersteunt dat wat jij te vertellen hebt’

Simone Tiehatten