Nieuws Actueel

Twitter: autoriteiten doen onderzoek naar Elon Musk

De federale autoriteiten in de VS doen een onderzoek naar het gedrag van Elon Musk rond de overnamepoging van Twitter. Dat schrijven advocaten van Twitter in rechtbankdocumenten.

ANP 14 oktober 2022

ANP141022003 1

Twitter vraagt de rechtbank in Delaware om inzage van documenten die Musk aan de autoriteiten heeft overgedragen. "Hij heeft middels zijn advocaten substantiële correspondentie gevoerd met de autoriteiten die bij het onderzoek betrokken zijn. Twitter wil die documenten in handen krijgen, want ze hebben invloed op wezenlijke issues in deze rechtsgang", aldus de advocaten.

Musk deed in april een bod op Twitter van 44 miljard dollar, maar kreeg later spijt en besloot in juli dat hij van die deal af wilde. Volgens hem waren er veel minder menselijke gebruikers van de berichtendienst dan Twitter beweert en veel meer geautomatiseerde accounts of bots. Twitter klaagde Musk daarop aan. De geplande rechtszaak daarover is tijdelijk stilgezet, omdat Musk begin deze maand heeft laten weten dat hij toch bereid is om het berichtenplatform voor het bedrag te kopen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws