Nieuws Actueel

Utrechts bedrijf nodigt Mohamed alleen uit als Matthijs

Eveline Meijer 3 februari 2016

Sollicitatie Afwijzing

Mohamed El Alili solliciteerde bij het Utrechtse organisatieadviesbureau Cure4, maar werd niet uitgenodigd op gesprek. Later probeerde hij het nogmaals, met dezelfde CV en motivatiebrief, maar dan als Matthijs de Wever. Toen werd hij wel uitgenodigd op gesprek. "Dat kan natuurlijk een misverstand zijn, maar dat lijkt me sterk", vertelt Mohamed tegenover DeOndernemer.nl.

Op Facebook deelde Mohamed zijn verhaal. Hij solliciteerde niet voor het eerst bij Cure4. "Dit was als ik het me goed herinner de tweede of derde keer al", vertelt hij op Facebook. Steeds werd hij niet uitgenodigd op gesprek. "Ik dacht er niet veel bij na, maar na een tijdje toch de mails terug te hebben gelezen, zag ik dat het exact dezelfde 'copy-paste'-mailtjes waren waarmee ik werd afgewezen vanuit het bedrijf."

Op dat moment vroeg hij zich af of ze zijn CV en motivatiebrief wel lazen. Mohamed besloot een experiment te doen en zijn naam te veranderen op zijn CV naar Matthijs de Wever. Nu kreeg hij wel een uitnodiging voor een gesprek. "Ik kon mijn ogen niet geloven, zijn ze er met open ogen ingetrapt?"

‘Misverstand’ In een reactie vertelt Mohamed tegen DeOndernemer.nl dat hij met Cure4 heeft gebeld na het incident. Volgens hem gaf het bedrijf als verklaring dat het om een misverstand gaat en dat ze met zijn tweeën naast elkaar gewerkt hebben. Bovendien zouden Mohamed’s originele CV en motivatiebrief niet meer te vinden zijn.

"Dat kan natuurlijk een misverstand zijn, maar dat lijkt me sterk, documenten raak je niet zomaar kwijt”, aldus Mohamed. “Ook zijn de documenten bijna exact op hetzelfde, op het adres en een paar kleine andere dingen na. De opleiding en de ervaring is precies hetzelfde. Na het lezen hiervan moet dat wel opvallen, neem ik aan."

Cure4 laat DeOndernemer.nl weten onbekend te zijn met het voorval. Het bericht op Facebook waar Mohamed zijn verhaal in deelt is inmiddels 73 keer gedeeld.

//

Beste vrienden en vriendinnen, Jullie zullen wel raar opkijken omdat ik nu een bericht post, want ik ben niet iemand...

Posted by Mohamed El Alili on Wednesday, 3 February 2016