Nieuws Actueel

Utrechtse bierbroers openen brouwerij in Overvecht

Het Utrechtse vandeStreek bier opent een eigen brouwerij in Utrecht Overvecht. De brouwerij wordt gevestigd in een oude hal op het industrieterrein aan de Ontariodreef. Dat meldt indebuurt Utrecht.

Liselotte Idema | Foto: vandeStreek 14 december 2016

Bierbroers

Het Utrechtse vandeStreek bier is inmiddels een begrip geworden in Utrecht. Op ieder bierfestival en in praktisch in ieder biercafé in Utrecht worden de bieren – gebrouwen door de 'bierbroers' Ronald en Sander Van de Streek – geschonken.

Droom

Een eigen brouwerij is een lang gekoesterde droom die uitkomt voor de Utrechtse broers. “Toen we begonnen met brouwen wisten we dat we uiteindelijk een eigen brouwerij wilden hebben. Dat die er nu komt, is echt te gek.”

“We gaan ons voornamelijk richten op het brouwen van bier, eindelijk in onze eigen brouwerij.” Hiervoor werden de verschillende speciaalbieren in gehuurde brouwerijen gemaakt. Ronald: “De brouwerij moet ook toegankelijk zijn voor mensen die nieuwsgierig zijn. We willen laten zien hoe we ons bier maken, rondleidingen geven en uiteindelijk ook proeverijen. Maar, de hoofdzaak is bierbrouwen.

Locatie

Ronald van de Streek noemt de locatie van de brouwerij aan de Ontariodreef 'een hele vette': “De vloer wordt voor het eind van het jaar gelegd, de brouwspullen worden as we speak in China gemaakt. Als alles goed gaat, gaan we eind maart open. Eind december is het eerste evenement waarbij we graag de hal laten zien – vier gangen vandeStreek met restaurant C’est Ca.”

De brouwerij gaat naar verwachting in maart 2017 open.

De bieren van VandeStreek