Nieuws Actueel

Utrechtse medische start-up Vitestro krijgt miljoeninvestering

De Utrechtse medische start-up Vitestro heeft een investering van 12 miljoen euro gekregen. Voor het bedrijf, dat een apparaat heeft ontwikkeld dat zelfstandig bloed moet kunnen afnemen zonder dat daar nog een verpleegkundige of dokter aan te pas komt, is het de eerste investeringsronde. Dat wordt ook wel een Serie A-financieringsronde genoemd.

ANP 21 maart 2023

ANP210323071 1

Lees ook: Ultraviolet Group haalt 1,6 miljoen euro op bij 'Dragon' Shawn Harris

De investeringsronde werd geleid door het in Californië gevestigde Sonder Capital. Ook andere geldschieters deden daaraan mee.

Met het geld wil Vitestro doorwerken aan marktgoedkeuring voor zijn apparaat. Een prototype werd al op ruim duizend patiënten getest en klinische studies worden dit jaar voortgezet. Vitestro verwacht zijn bloedafnameapparaat volgend jaar in Europa op de markt te kunnen brengen. Volgens topman en medeoprichter Toon Overbeke van Vitestro breekt er nu een "nieuwe groeifase aan". Het bedrijf ziet kansen omdat bloedafname een veel voorkomende handeling is bij medische laboratoria en die ook te maken hebben met personeelskrapte.

Lees ook: Dit fonds moet groei vroege fase quantum-startups versnellen

De Utrechtse start-up werd in 2017 opgericht. Inmiddels heeft het bedrijf zo'n vijftig medewerkers die zich onder meer bezighouden met beeldvormingssoftware, medische robotica en kunstmatige intelligentie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws