Nieuws Actueel

V&D stort in

Het voortbestaan van V&D hangt aan een zijden draad. Gisteren sloten alle 62 vestigingen nadat CoolCat-eigenaar Roland Kahn en de grote verhuurbazen het oneens bleven over een doorstart. De vraag is of ze ooit nog heropenen onder de naam Vroom & Dreesmann.

David Bremmer 16 februari 2016

Vendpersoneel1065

Lees ook: Sleutel doorstart ligt bij huurbazenEen briefje op de ramen en voedsel in de klikoDichte deuren bij V&D: voor iedereen een dramaOude foto's V&D: Van glorietijd naar onvermijdelijk slot

De circa achtduizend medewerkers van het in 1887 opgerichte V&D en de daarin gevestigde La Place-filialen beleven vandaag hun laatste werkdag in een gesloten warenhuis. Ze moeten de overgebleven inventaris tellen en hebben verder alle tijd om troost bij elkaar te zoeken. Woensdag wacht de WW.

Gisteren kieperde het personeel in Rotterdam de verse groenten en fruit van La Place in de kliko's. In Hilversum ondergingen kilo's chocola en bonbons hetzelfde lot.

Afgelopen week waren de curatoren nog optimistisch. Ze noemden de kans groot dat Kahn kon doorstarten met het door hem gewenste minimum aantal van 35 filialen. De financiering was op een oor na gevild, klonk het. Gisterochtend bleek dat veel verhuurders Kahns bod onder de maat vinden. Bovendien bleek de financiering tóch niet rond.

De curatoren vragen 3 dagen extra en blijven gematigd positief. ,,De onderhandelingen gaan door. Het is gewoon een zeer complexe puzzel om alle partijen op één lijn te krijgen," stelt woordvoerder Edwin van Wijk. Mocht er alsnog witte rook komen zullen de 62 warenhuizen nog minstens 1 maand dicht blijven.