Nieuws Actueel

Vakantie vieren zit er voor veel ondernemers niet in

Vakantie vieren zit er voor veel ondernemers (16 procent) niet in. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeraar Allianz. Met name zzp'ers en klein-mkb'ers kiezen ervoor niet op vakantie te gaan. Een op de drie (33 procent) ondervraagden zegt als ondernemer minder vaak op vakantie te gaan dan toen hij of zij in loondienst was.

De Ondernemer 28 februari 2017

Vakantie 27

Allianz deed onder 502 zzp'ers en mkb'ers onderzoek naar hun drijfveren, zorgen en afwegingen.

Balans tussen werk en privé

Veel ondernemers hebben maar weinig vrije tijd: bij 45 procent gaat ondernemen voor vrije tijd. Wel maken velen zich zorgen over die verstoorde balans. Bijna tweederde van de ondervraagden (63 procent) zegt dat de privésituatie weleens te lijden heeft onder het ondernemerschap. Groot-mkb'ers (82 procent) hebben daar het meest last van.

Een op de drie ondernemers (31 procent) vraagt zich af of hij of zij wel voldoende tijd besteedt aan de kinderen en een iets kleiner deel (29 procent) maakt zich zorgen over de aandacht voor zijn huwelijk.

Dit strookt niet met de verwachtingen die ondernemers hadden over hun privésituatie vóór ze begonnen met ondernemen: toen dacht 30 procent privé en werk beter te kunnen combineren.

Stress

Ongeveer de helft van de ondernemers (48 procent) maakt zich zorgen over de weerslag die een drukke werkweek kan hebben op de gezondheid. Ook werkstress is een thema waar de helft zich druk over maakt.