Nieuws Actueel

Van arbeider tot charmante baas van NVM

Hij heeft nog nooit een huis verkocht, maar vandaag wordt hij de eerste NVM-voorzitter van buiten de makelaarswereld. VVD-penningmeester Ger Jaarsma (48) moet de kleine makelaars weer bij de club betrekken. Dat is de Skoda-rijder wel toevertrouwd, schrijft de Volkskrant.

John Wanders | Foto: Harry de Cock 25 april 2016

Ger jaarsma nvm

Landelijk penningmeester van de VVD, maar buiten Friesland een tamelijk onbeschreven blad. Sinds deze week is Ger Jaarsma (48) het gezicht van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Voor het eerst sinds haar oprichting in 1898 heeft de organisatie een voorzitter van buiten de makelaardij.

ExpertiseDe breuk met de 118 jaar oude traditie lag voor de hand, vindt NVM-directeur Annie van de Riet. De NVM heeft bestuurlijke expertise nodig. 'En Jaarsma brengt in dat opzicht veel mee', antwoordt Van de Riet, die nauw betrokken was bij de zoektocht naar een nieuwe voorzitter.

VerbinderKennis van de makelaardij heeft de vereniging voldoende in huis, zegt ze, maar een bestuurder van Jaarsma's kaliber, daaraan ontbrak het in eigen kring. De sollicitatiecommissie wilde niet inleveren op de profielschets en dus ging ze extern werven. Daarbij wogen Jaarsma's financiële achtergrond en kwaliteiten als netwerker nadrukkelijk mee in zijn voordeel. Van de Riet: 'Hij is een verbinder, heeft een groot netwerk in Den Haag en kan de NVM naar een hoger plan tillen.'

Lees verder op de website van de Volkskrant.