Nieuws Actueel

Van frustratie naar vak

Marloes Verest gebruikte haar frustratie om er haar vak en praktijk van te maken. Na de geboorte van oudste dochter Pleun verdiepte ze zich jarenlang in voeding en diëten om zich beter te voelen. Dat haar lichaam veranderde, bleek mede het gevolg van een afwijkende schildklier.

Marie-José Dekkers | Beeld: Freekje Groenemans 7 juli 2016

Marloes Verest0369bijgesneden

Marloes studeerde zowel pedagogie als voedingsleer en volgde twee gewichtsconsulentopleidingen, voor volwassenen en kinderen, toen ze zonder baan zat.Individuele begeleiding “Bij een internationaal dieetbedrijf bleek geen gediplomeerde gewichtsconsulent te werken. Daar zag ik de teleurstelling van veel vrouwen als het afvallen in een groep weer niet lukte. Ik begon velen individueel te begeleiden, wat natuurlijk niet de bedoeling was." Op dat moment wist ze: “Ik begin voor mezelf."

Marloes' werk wordt vergoed door de meeste aanvullende zorgverzekeringen. Haar verdienmodel is niet gebaseerd op de verkoop van shakes en pillen, maar op discrete wekelijkse consulten na de intake. “Ik houd praktijk aan huis en kom bij mensen thuis, maar onzichtbaar, niet in een bestickerde auto."

Typisch MarloesMarloes benut haar eigen karaktertrekken en betrokkenheid om van haar praktijk een succes te maken. “Graag stel ik de vraag achter de vraag, en ik zie en hoor veel. Ik kom tot de achterliggende problemen en gevoelens, krijg boven water van wie iemand 'moet' afvallen of juist aankomen. Van het 'niet mogen' ben ik niet. Van mij mag de friteuse best aan, maar ik stel wel voor dat te doseren."

Steviger in je schoenenHaar uitgangspunt is dat mensen door gedragsverandering acceptatie bereiken en respect voor hun lijf krijgen. “Door gewoon te eten. Zo krijg je veel energie waardoor je voldaan bent en steviger in je schoenen staat. Dat optelsommetje geldt voor iedereen." Haar product is persoonlijk maatwerk. “Ik reken apart uit hoeveel calorieën iemand nodig heeft. Vervolgens schrijf ik een eetprogramma dat 90 procent afdekt. Apart koken hoeft niet. Van stamppot en vijf boterhammen per dag is nog nooit iemand dik geworden. Er blijft 10 procent budget over voor 'extraatjes' die mensen ook kunnen opsparen en besteden tijdens bijvoorbeeld een feestje. Als iets mag, is het vaak niet meer interessant: geen verboden vruchten."

Marloes wil haar aanpak laten groeien. “Ik heb al een groep collega's van de Gewoon Eten-methode. Het liefst zou ik met meerdere medewerkers de psyche van voeding verder uitdragen. Daar zit ik nog op te broeden."