Nieuws Vastgoed

Cuyperskerk zoekt jonge ondernemers

De Cuyperskerk in Sas van Gent kan een broedplaats worden voor jonge ondernemers, dat schrijft de PZC.

HARMEN VAN DER WERF 21 april 2017

Cuyperskerk sasvangent

De stichting die de monumentale kerk in het hartje van Sas van Gent heeft overgenomen van de Elisabethparochie, heeft daarvoor 20.000 euro gekregen. Gulle gever is het Stimuleringsfonds van de Rabobank Zeeuws-Vlaanderen.

Werkplekken

Het geld is bestemd voor het inrichten van werkplekken voor jonge ondernemers. De Rabobank zal hen desgewenst ook adviseren. Het begrip 'jonge ondernemers' is overigens ietwat verwarrend. ,,Het gaat om startende ondernemers", geeft Jan Vinke van de stichting aan, ,,dus niet per se om jongeren, al zijn die natuurlijk hartstikke welkom.''

Lees ook: Ondernemer zet kerk te koop na impulsaankoop

Tegenvaller

De gift van de Rabobank komt als geroepen. Eén van de kandidaten voor vestiging in de Cuyperskerk, Jurry kantoorinrichting uit Terneuzen, heeft zich teruggetrokken. Met Jurry was 'slechts' een intentieverklaring getekend.

Ondanks de tegenvaller is Vinke optimistisch over de invulling van de kerk. Instelling voor psychiatrische zorg Zeeuwse Gronden wil er een dagbestedingsproject in beginnen, met onder meer horeca. Met lokale ondernemers vinden besprekingen plaats om in de kerk een marktplaats in te richten. Die verlopen positief, volgens Vinke.

Restauratie

De kerk uit 1892 moet eerst worden gerestaureerd, waarvoor het Rijk via de provincie vorig jaar 7,5 ton beschikbaar stelde. Een plan is gereed. De stichting wil evenwel wachten met de restauratie tot de invulling is geregeld. ,,De kerk moet ook te exploiteren zijn.''

We beginnen met de restauratie van de kerk als de invulling geregeld is

Jan Vinke, stichting