Nieuws Actueel

Vergunning nieuwbouw op het Plein

Heusden geeft bouwvergunning af voor winkels en 24 appartementen in centrumplan Vlijmen, meldt het Brabants Dagblad.

Dik de Joode 7 maart 2016

Bouw Thinkstock 6

Opnieuw is een belangrijke stap gezet op weg naar uitvoering van het Centrumplan Vlijmen. De gemeente Heusden heeft de vergunning verleend voor de bouw van 24 appartementen en winkelruimtes voor de zogeheten oostwand van het Plein.

De gemeente Heusden wacht niet met het afgeven van de vergunning totdat ze ook het laatste pand aan de oostwand heeft gekocht. Volgens een woordvoerster zijn de gesprekken met de eigenaar van kaasspeciaalzaak Wijnstekers echter in een vergevorderd stadium. De verwachting is dat die gesprekken snel resultaat op gaan leveren.

OostwandAls dat zo is, heeft Heusden alle benodigde panden voor herbouw van de oostwand van het Plein in handen, worden ze overgedragen aan Heijmans Vastgoed BV en kunnen ze worden gesloopt. Wethouder Mart van der Poel gaat ervan uit dat die sloop rond de zomer plaatsheeft. Hij hoopt dat in de tweede helft van dit jaar de bouw van de winkelruimtes en appartementen kan beginnen. "Maar dat hangt af van de zienswijzen en bezwaren die mogelijk tegen de bouw worden ingediend."

In de oostwand komen kleinere winkelruimtes én ruimte voor supermarkt EMTÉ (op de hoek waar nu cafetaria De Richel zit). Welke ondernemers in de andere ruimtes komen is nog niet bekend. "We zijn daarover nog in gesprek", stelt Van der Poel. Ondernemers die nu al aan de oostwand zitten, komen uiteraard in aanmerking, hoewel sommigen helemaal gaan stoppen of al zijn gestopt. Ook in het nieuw te bouwen paviljoen aan de zuidkant van het Plein is winkelruimte, hoewel beperkt.

De bouwvergunning voor appartementen en de winkelruimtes komt zes weken ter inzage.